PRM / Nu er det gratis at pante

  Pressemeddelelse fra Dansk Retursystem

  Mens mange ting i øjeblikket bliver dyrere, er der en god nyhed til jer, der køber øl, sodavand, juice, most – og andre drikkevarer med pant. I 2023 er det nemlig gratis at få de tomme flasker og dåser håndteret i pantsystemet.

  Det skyldes, at udgifterne til indsamling og håndtering går op med de indtægter, Dansk Retursystem har fra fx salg af de genanvendelige materialer. Og når omkostningerne for producenterne falder, bør det alt andet lige også komme forbrugerne til gode.

  “Plast, aluminium og glas fra flasker og dåser med pant er i en så høj kvalitet, at vi får en god pris for materialerne, når vi sælger dem til genanvendelse. Samtidig har vi effektiviseret pantsystemet, så det nu går i nul. På den måde viser vi, at cirkulær økonomi både er rentabelt og til gavn for klima og miljø”, siger adm. direktør Lars Krejberg Petersen fra Dansk Retursystem.

  Gennem de seneste år er pantsystemet blevet billigere og billigere i drift. For fem år siden kostede det i gennemsnit 17 øre pr. emballage, for sidste år at falde til 3 øre – og altså 0 øre i år.

  “Selv om vi når målet om at sikre en god cirkulær forretning i år, har vi et langsigtet mål om at være et 100 procent cirkulært økonomisk pantsystem som er mindre afhængige af udsving i verdensmarkedspriser og i forhold til konjunkturer. Så vi fortsætter arbejdet med at effektivisere pantsystemet og optimere processerne for indsamling, optælling og sortering, ligesom vi stiler efter en CO2-neutral drift i 2023”, siger Lars Krejberg Petersen.

  I pantsystemet genanvendes flasker og dåser til nye i et lukket kredsløb. Sidste år pantede danskerne 1,9 mia. flasker og dåser, og Dansk Retursystem sørger for, at de pantede flasker og dåser bliver genanvendt. Det sparer på jordens ressourcer, og det sparer klimaet for 210.000 tons CO2 årligt. Det danske pantsystem er et af verdens mest effektive pantsystemer og drives non-profit.

  Kontakt:

  Pressekontakt Mette Klint tlf.: 30 67 13 90 email: kommunikation@dansk-retursystem.dk

  Flere informationer og aftaler om interview på tlf: 30 67 13 90.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nu-er-det-gratis-at-pante?releaseId=13669086

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **