Pressemeddelelse fra Norlys
Brug så lidt strøm som muligt i dag. Sådan lyder appellen fra energi- og telekoncernen Norlys. Med kampagnen Sluk for Danmark opfordrer Norlys alle til at spare på strømmen, og jo mere strøm vi i fællesskab sparer, jo flere penge sender Norlys videre til Røde Kors’ arbejde med at støtte nogle af de mest udsatte i Danmark.
– Kampagnen skal gøre forbrugerne opmærksomme på, hvordan de selv kan gøre en aktiv forskel og være med til at nedbringe strømforbruget. Mange er i dag trætte efter en god nytårsfest, og her er vores budskab, at de faktisk kan være med til at gøre noget for andre, selvom de bliver på sofaen. Hvis du vasker op i hånden, slukker lyset og rykker sammen med familie eller venner om én skærm, er du med til at gøre en forskel, siger Niels Duedahl, der er adm. direktør i Norlys.
Jo mere vi sparer på strømmen, jo flere penge til udsatte
Med tal fra Energinet måler Norlys, hvor stor en energibesparelse, som elforbrugerne landet over laver den 1. januar 2023 sammenlignet med elforbruget den 1. januar 2022 og 1. januar 2021. Jo mere forbrugerne sparer, jo større beløb sender Norlys til Røde Kors.
– Vi håber, at så mange som muligt vil være med til at spare på strømmen i dag til gavn for de mest udsatte borgere i Danmark. De generelt stigende priser presser virkelig dem, der i forvejen har mindst, og vi oplever en massiv efterspørgsel på hjælp i øjeblikket. Med donationen fra Norlys kan Røde Kors tilbyde støtte til nogle af de familier, der har allermest brug for hjælp og invitere børn og voksne inden for i vigtige fællesskaber, siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.
Norlys garanterer en minimumsdonation til Røde Kors på 10 millioner kroner. Donationen kan dog stige helt op til 50 millioner kroner, men kun hvis forbrugerne står sammen om at nedbringe strømforbruget med en femtedel i forhold til 1. januar de to seneste år.
– Det er helt naturligt for os som en stor energikoncern at tage del i ansvaret for, at vi alle sammen lærer at spare på strømmen. Vores håb er, at forbrugerne tager nogle af de gode energivaner fra i dag med sig ind i det nye år. Lad os stå sammen om et fælles nytårsforsæt om at mindske efterspørgslen efter strøm og dermed presse prisen ned. Det er en forudsætning for at komme hurtigt ud af energikrisen, siger Niels Duedahl.
Fakta: Sådan måler vi strømforbruget
På baggrund af data fra Energinet beregner Norlys, hvor meget strøm de cirka 2,8 millioner danske husstande sparer den 1. januar 2023 i forhold til strømforbruget den 1. januar 2022 og den 1. januar 2021. Vi tager højde for vejrforhold på dagen og udligner evt. påvirkninger på besparelsen.
Fakta: Tre spareråd der gør en forskel
Spar hver tredje tøjvask i det nye år
En almindelig vaskemaskine kan klare mellem 5 og 8 kilo tøj, men i gennemsnit vasker vi kun 3,2 kilo ad gangen i Danmark. Det vil sige, at vi bare ved at fylde maskinen helt op hver gang kan spare hver tredje tøjvask fremover.
Sluk for en dyr vane
Fjernsynet er en af de største strømslugere i danske hjem. I gennemsnit bruger vi cirka 416 kWh om året på at have fjernsynet tændt. Det er dyrt at have tv’et kørende i baggrunden, så husk at slukke, hvis du alligevel ikke følger med på skærmen.
Mindre vand, mindre strøm, mere låg
Mange af os har en tendens til at bruge meget mere vand, end der egentlig er nødvendigt, når vi koger kartofler, æg og grøntsager. De behøver slet ikke være helt dækkede for at blive kogt ordentligt, så du kan roligt bruge mindre vand og dermed spare 30 procent strøm. Og når du nu er i gang, kan du nemt toppe besparelsen ved at huske at bruge låg. Med låg på gryden kræver det nemlig kun cirka halvt så meget strøm at få vandet til koge.
Se flere spareråd på Norlys’ hjemmeside:
Kontakt:
Pressechef Michelle Hald tlf.: +45 72 10 83 54 email: michal@norlys.dk
Røde Kors tlf.: 35299699
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hjaelp-udsatte-borgere-gennem-energikrisen-i-dag-kan-du-gore-en-forskel-fra-sofaen?releaseId=13666781
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **