PRM / Unge bag Blok Beats vinder årets Integrationspris 2022

  Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

  Igennem musik, mad og dialog lykkedes det denne sommer de unge kvinder fra det frivillige ungenetværk at skabe festivalen Blok Beats på Stengårdsvej. Med kulturel diversitet har Blok Beats været med til at nedbryde fordomme og forene unge i hele Esbjerg.

  Det frivillige ungenetværk lykkedes via en kæmpe indsats at engagere og mobilisere en masse frivillige kræfter, så festivalen kunne afvikles og nåede endda også ud til forældregenerationen, som havde deres børn med til aktiviteterne til festivalen om dagen.

  Derfor var Forum for integration og beskæftigelse slet ikke i tvivl om, at årets Integrationspris skulle gå til de unge kvinder i Det frivillige ungenetværk bag Blok Beats:

  “Vi vil med prisen gerne anerkende de unges initiativ til at samle unge fra hele Esbjerg gennem kunst, kultur og musik. De unge har virkelig formået at skabe en “vi”-følelse på tværs af kulturer og gøre alle fordomme til skamme, og det er integration på højeste plan,” forklarer Jakob Lykke, formand for Forum for integration og beskæftigelse, der tirsdag aften kunne løfte sløret for, at de unge bag Blok Beats løb med dette års Integrationspris i Esbjerg Kommune.

  Med prisen følger også en check på 10.000 kroner, som de unge kvinder fik overrakt i en fyldt Storm P sal på Esbjerg Hovedbibliotek.

  Fokus på beskæftigelse og netværk

  Ud over overrækkelsen af Integrationsprisen var der også spændende oplæg på programmet, hvor temaet var beskæftigelse og netværk.

  Grethe E. Johnsen fra Dronning Louis delte ud af sine erfaringer med sine 20+ års arbejde med ansættelse af flygtninge. Der var besøg af frivillige mentorer og mentees fra Mentornetværket i Esbjerg/Varde. Ligesom to værtsfamilier fra Ribe og Bramming delte rørende historier om at åbne deres hjem for mødre og børn fra Ukraine.

  FAKTA

  INTEGRATIONSPRISEN

  Forum for Integration & Beskæftigelse uddeler hvert år Integrationsprisen i Esbjerg Kommune.

  Det er borgerne, der indstiller kandidaterne til prisen. I år var følgende indstillet:

  • Ermin Culjandji
  • Bodil Jensen
  • Frivillig ungenetværk Blok Beat festival
  • Christian Høj Varming
  • Christina Simonia Straarup
  • Peder Tørnqvist
  • Havvanur Demir
  • Jimmi Søndergaard, Forenede Service
  • Yvonne Kure Hyldig, AMU Vest

  Kontakt:

  Jakob Lykke, formand for Forum for beskæftigelse og integration, mail: jakly@esbjerg.dk, mobil: 20422649

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/unge-bag-blok-beats-vinder-arets-integrationspris-2022?releaseId=13667358

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **