PRM / Det går den forkerte vej med brugen af pesticider

  Pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening

  Fødevarestyrelsens netop offentliggjorte resultater af den danske pesticidkontrol fra 2021 viser, at der er fundet pesticider i 84 pct. af alle prøver af konventionelt dyrket frugt og i 42 pct. alle prøver af konventionelt dyrkede grøntsager. For bare to år siden var de tal henholdsvis 72 pct. og 34 pct.

  Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef i Økologisk Landsforening, siger:

  “I Økologisk Landsforening stiller vi os uforstående overfor, hvorfor det fortsat er tilladt at anvende pesticider. For rapporten viser med al tydelighed, at det går den forkerte vej med brugen af pesticider i landbruget rundt om i verden. Forekomsten af disse sprøjtegifte er ganske enkelt alt for høj. De skal hverken forekomme i vores mad, i vores natur eller i vores drikkevand. Et af midlerne til at stoppe brugen af syntetiske pesticider er at sikre, at flere landmænd lægger om til økologi.”

  “Resultaterne af den her rapport understreger, hvorfor EU har fremlagt forslag til en forordning om at genoprette Europas natur inden udgangen af 2050. De viser, hvor vigtigt det er, at det er en del af EUs Greeen Deal, at forbruget af pesticider i EU skal halveres, og at det økologiske areal skal øges til 25 procent inden udgangen af 2030. Ved at øge det økologiske areal sikrer vi et mere bæredygtigt dyrkningssystem med høj fødevaresikkerhed, hvor vi samtidig passer på vores økosystem. Økologi er en vigtig del af løsningen.”

  Kontakt:

  Sybille Kyed, landbrugs- og fødevarepolitisk chef, Økologisk Landsforening
  Telefon: 2465 2392 Mail: sk@okologi.dk

  Simon Møbjerg Sørensen, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
  Telefon: 2542 9310 Mail: sms@okologi.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-gar-den-forkerte-vej-med-brugen-af-pesticider?releaseId=13667347

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **