PRM / Cirkulær stenuld vinder pris som bedste grønne tech-løsning

  Pressemeddelelse fra DI – Dansk Industri

  Foto til fri afbenyttelse. Billedtekst: Christian Kofod, sustainability Manager i Rockwool, modtager prisen ved SDG Tech Awards for Best Company Solution. Rockwool har fundet en metode til at genanvende gammelt stenuld fra nedrevne byggerier til ny stenuld. Fotograf: Agata Skrzypczyk

  Med returløsningen ‘Rockcycle‘ distancerede Rockwool andre flotte grønne tech-løsninger i kategorien Best Company Solution ved årets uddeling af SDG Tech Awards i Industriens Hus.

  Det er fjerde år, at Sustainary i samarbejde med Dansk Industri (DI) fejrer og fremmer grøn innovation i Danmark.

  – Målet er at hylde heltene i det grønne økosystem,” siger præsident for Sustainary Human Shojaee.

  Han fortsætter:

  – En pris i SDG Tech Award sender et klart og troværdigt signal til den grønne omverden. Og det får ofte investorerne til at blive interesserede, fordi prisen er et kvalitetsstempel til en virksomhed.

  Danmarks bedste grønne tech-løsninger.

  Begivenheden er i dag vokset til cirka 600 nomineringer, 60 finalister og 13 vindere. De fleste vindere er start-ups og SMV’ere, men i år blev det altså Rockwool, der tog hovedprisen med en løsning, hvor mineraluldsproducenten sammen med affaldshåndteringsfirmaet RGS Nordic tilbyder at tage uforgængeligt stenuld tilbage fra nedrevne og ombyggede bygninger og genbruge det til nyt stenuld.

  – Juryen har vurderet, at Rockwools løsning er en “first mover” på byggeområdet. Rockcycle kan bane vejen for en cirkulær og bæredygtig byggebranche fremover, siger Human Shojaee.

  Den kasserede isolering hentes direkte fra byggepladsen eller fra kommunale genbrugspladser. Efter sortering og granulering transporteres materialet til de to danske Rockwool-fabrikker, hvor den genbrugte stenuld bruges i produktionen af ny stenuldsisolering.

  En anden årsag til Rockwools pris er, at løsningen bidrager positivt til cirkulær økonomi i en byggesektor, der er præget af store mængder affald, stort CO2-belastning og overforbrug af naturressourcer.

  – Bygge- og anlægssektoren spiller en central rolle i den grønne omstilling. Sektorens drivhusgasemissioner tegner sig for cirka 40 procent af de globale drivhusgasemissioner. Og en af de største bidragydere til disse emissioner er netop de materialer, der anvendes i bygninger, siger Human Sjojaee.

  Cirka 12.000 tons stenuld blev i 2021 genanvendt gennem Rockwools genbrugsordning, og virksomheden forventer, at mængden stiger i de kommende år.

  Her er samtlige vindere:

  Best Company: Rockwool

  Best SMV: Aquaporin A/S

  Best Startup: Hemboo

  Sustainable Leader Organisation: Jens Broeng

  Sustainable Leader SMV: Steffen Kallehauge

  Sustainable Leader Startup: Patricia Plesner

  Circular Economy: Zirq Solutions A/S

  Food & Agrotech: Agreena

  Energy Innovation: Ennogie Solar Group A/S

  Blue Water: 4Life Solutions Aps

  Digital Solutions: Upcycling Forum

  Sustainable Cities: Climaid Aps

  Community Choice: Kaffe Bueno

  Læs mere her: SDG Tech Awards

  Følg os på:
  Kontakt:

  Yderligere oplysninger:
  Præsident for Sustainary Huma Shojaee, 29 29 07 67
  Chef for DI Udvikling og Bæredygtighed Marie Gad, 29 49 44 47

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/cirkulaer-stenuld-vinder-pris-som-bedste-gronne-tech-losning?releaseId=13666020

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **