PRM / Følg disse 10 sparetips og kør længere på literen

    Pressemeddelelse fra Vejdirektoratet

    Sidder bildækkene skævt? Er dæktrykket korrekt? Og hvad er egentlig den mest optimale hastighed set med økonomiske briller? Har man styr på de spørgsmål, så kan det snildt være, at der står en god slat penge på opsparingskontoen, når året er slut.

    Energikrise og inflation truer, og danskerne bliver fra alle sider opfordret til at spare på energien. Samtidig er energibesparende tiltag blevet en del af dagligdagen i hjemmet og på både offentlige og private arbejdspladser. Også ude i trafikken kan danskerne med fordel tænke over deres vaner, hvis de vil spare penge og være med til at udnytte el og brændstof bedst muligt.

    Derfor lancerer Vejdirektoratet nu kampagnen “Spar penge på vejen”, der indeholder 10 konkrete sparetips til privatbilisterne og 3 råd om erhvervskørsel.

    Afdelingsleder Andreas Egense, Vejdirektoratet, siger:

    “Det giver rigtig god mening at tænke over sine kørevaner, for mange af os bruger i dag bilen per automatik i stedet for at overveje, om det nu også er nødvendigt at sætte sig bag rattet. Måske kunne man lade bilen stå og hoppe på cyklen ned til købmanden eller til forældremødet? Helt generelt kan mange trafikanter lære at køre mere økonomisk, blive bedre til at læse trafikken og så køre derefter. Man vil på den måde bruge mindre brændstof, og det vil for det første bidrage ganske positivt til ens privatøkonomi, men det vil også gøre en væsentlig forskel i forhold til vores samfunds behov for energi denne vinter, hvor vi oplever ressourceknaphed og stigende energipriser.”

    En sidegevinst ved at følge de 10 råd i kampagnen er, at brug af mindre brændstof er til gavn for klimaet i form af mindre CO2-udledning.

    De 10 råd

    • Kør jævnt
    • Kom op i gear
    • Sænk farten på motorvejen
    • Spar på strømmen
    • Undgå tomgang
    • Tjek dit dæktryk
    • Tjek bilens sporing
    • Kør sammen
    • Lad bilen stå
    • Oplad når det er billigst

    Læs mere om de 10 sparetips på kampagnesiden

    Konkrete regnestykker

    Størstedelen af de 10 sparetips er rettet mod ejere af benzin- og dieselbiler, da de udgør størstedelen af den danske bilpark. Men flere af rådene er også relevante for elbilsejere, der også er ramt af stigende energipriser og eksempelvis kan spare mange penge ved at oplade bilen, når strømmen er billigst.

    Generelt vil kampagnens fokus være på de økonomiske besparelser, og alle sparetips er derfor fulgt op af et lille regnestykke, som viser, hvor mange penge der rent faktisk er at vinde ved at følge hver enkelt råd.

    Afdelingsleder Andreas Egense, Vejdirektoratet, siger:

    “Isoleret set betyder det måske ikke så meget, hvis man slukker for sædevarmen i bilen eller kører med det rette dæktryk. Følger man de 10 sparetips kan besparelsen imidlertid løbe op i flere tusinde kroner om året. Det er nemme penge at spare, uden at det behøver at gå væsentligt ud over ens rejsetid og komfort.”

    De 10 sparetips i kampagnen er blevet til i samarbejde med bilisternes forbruger- og interesseorganisation FDM, og udregningerne af de økonomiske besparelser er for flere af rådene udregnet ved hjælp af data fra Teknologisk Institut.

    Fakta om sparekampagnen

    Kampagnen “Spar penge på vejen” er landsdækkende og indeholder 10 sparetips, som kan hjælpe bilisterne med at få brændstoffet til at række længere. Ved at ændre kørestil og optimere bilens udstyr kan man spare brændstof og dermed penge.

    Vejdirektoratets sparetips kører på de sociale medier Facebook, Instagram og YouTube fra i dag og frem til nytår. De 10 tips er samlet på kampagnesiden SparPengePåVejen.dk, hvor man også finder de 3 råd til erhvervskørsel og kampagnematerialer til samarbejdspartnere.

    Kontakt:

    Vejdirektoratets pressetelefon: tlf.: 51 83 33 93

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/folg-disse-10-sparetips-og-kor-laengere-pa-literen?releaseId=13665847

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **