PRM / UNICEF forudser rekordstort behov for hjælp i 2023

  Pressemeddelelse fra UNICEF Danmark

  Historisk mange børn har brug for hjælp. Sådan lyder det fra FNs børneorganisation UNICEF, der i dag udsender en nødhjælpsappel på rekordhøje 73 milliarder kroner (10,3 mia. dollar).

  Appellen skal finansiere indsatser i 2023 og sigter mod at kunne nå 110 millioner børn verden over.

  "Flere børn end nogensinde har i dag brug for humanitær bistand. Klimaforandringer, konflikter og krige har resulteret i tårnhøje fødevarepriser og gjort millioner af børn endnu mere sårbare, end de var i forvejen," siger Susanne Dahl, generalsekretær i UNICEF Danmark.

  Det store behov for humanitær hjælp skyldes blandt andet krigen i Ukraine, tørken på Afrikas Horn og oversvømmelserne i Pakistan. Dertil kommer en genopblussen af sygdomsudbrud mange steder, herunder kolera og mæslinger.

  "Jeg er netop kommet hjem fra Pakistan, hvor konsekvenserne af den oversvømmelse, der ramte i juni, er allestedsnærværende. Jeg har mødt kvinder, der sulter i en sådan grad, at de ikke kan amme deres børn. Jeg har set skoler, der står under vand og børn, der er frarøvet deres skolegang. Det står meget klart, at vores indsats skal skaleres kraftigt op for at kunne matche det massive behov for hjælp," siger Susanne Dahl.

  De aktuelle kriser rammer på et tidspunkt, hvor mange lande knap har lagt COVID-19-pandemien bag sig, og de rammer oveni globale økonomiske rystelser som inflation og stigende priser på alt fra fødevarer til brændstof.

  UNICEFs appel for 2023 omfatter blandt andet følgende indsatser:

  • Behandling af 8,2 millioner børn for akut underernæring
  • Vaccination af 28 millioner børn mod mæslinger
  • Sikre adgang til rent vand til 63,7 millioner mennesker
  • Sikre adgang til mental sundhed og psykosocial støtte til 23,5 millioner børn og unge
  • Indsatser rettet mod 16,2 millioner børn og kvinder for at forebygge kønsbaseret vold

  UNICEFs appel for 2023 omfatter finansiering af følgende lande-indsatser:

  • Afghanistan: 12 mia. DKK
  • Ukraine og flygtningerespons. 7 mia. DKK
  • Flygtningekrisen i Syrien: 6,1 mia. DKK
  • Den Demokratiske Republik Congo: 6 mia. DKK
  • Etiopien: 4,7 mia. DKK

  Kontakt:

  Maria Westh email: mwesth@unicef.dk

  Pressemedarbejder Line Kørner. Tlf. 30952379, mail: lkoerner@unicef.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/unicef-forudser-rekordstort-behov-for-hjaelp-i-2023?releaseId=13665855

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **