PRM / 1. december bliver starten på nye eksport-eventyr i 2023

  Pressemeddelelse fra Erhvervshus Sjælland

  Sjællandske virksomheder får torsdag den 1. december sparring, viden og masser af gode tips til, hvordan de styrker forretningen ved at kigge mod udenlandske markeder.

  Gennem projektet Zealand International stiller en række eksperter inden for salg, branding, ledelse og eksport på dagen op og bidrager gennem oplæg, netværk og løse samtaler til, hvordan virksomheder, der overvejer at finde nye markeder, kan styrke bundlinjen.

  På konferencen får deltagerne indsigt i nye potentialer og de nødvendige forberedelser; hvordan de bliver mere konkurrencedygtig på eksportmarkedet; hvordan kommunikation og branding tilpasses markedet; hvordan man bliver en stærk international leder, og ikke mindst hvordan e-eksport nu er blevet vejen frem for SMV’erne.

  Stort vækstpotentiale på Sjælland og øerne

  “Vi har på Sjælland og øerne et rigtig stort vækstpotentiale for virksomhederne, hvis de begynder strategisk at internationalisere deres virksomhed og fokusere på at ekspandere til nye markeder,” siger direktør i Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh.

  “Oftest ser vi, at det kan være svært for virksomhederne at tage skridtet. De indser nemlig, at det er en stor strategisk opgave at udvikle og klargøre sin forretning eller produkt til ikke bare at komme ind på nye markeder, men også at få succes. Nogle har måske allerede forsøgt sig og har af forskellige årsager slået sig, mens andre slet ikke er kommet i gang og måske har brug for en afklaring på, om der er et stort nok potentiale for dem på eksportmarkederne,” fortsætter han.

  Zealand International hjælper virksomhederne på vej

  Fælles for dem alle er, at de med den rette sparring kan finde vejen til succesfuld eksport.

  “Gennem vores samarbejde med blandt andet DI og Trade Council, som er partnere i Zealand International har vi godt styr på markederne og mekanismerne, og vi kan faktisk bistå virksomhederne med succesfuldt at komme ud over landets grænser. Det kan fx være med en markedsanalyse, kundeanalyse, markedsføringsstrategi, partner- og salgsstrategi, konkurrentanalyse eller anden sparring.”

  Det siger Mads Váczy Kragh og peger på, at virksomhederne i sidste ende kan spare rigtig meget tid og mange penge og undgå mislykkede forsøg, hvis de får den rette sparring til deres eksport.

  Next Stop-konference med stærke oplægsholdere

  “Blandt andet derfor inviterer vi til denne konference, hvor vi har en nogle gode oplægsholdere i Christian Arnstedt og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt. De taler netop ind i nogle af tidens potentialer og de styrkepositioner, som vi har i Danmark. Det håber vi naturligvis, at virksomhederne vil være med til, for det har vi alle brug for, hvis regionen erhvervsliv, arbejdsmarked og velfærd skal udvikle sig positivt i fremtiden,” siger Mads Váczy Kragh.

  Konferencen afholdes den 1. december fra 13 til 17 på Sonnerupgård i Hvalsø. Det er gratis for virksomheder at deltage. Tilmelding er nødvendig. Tilmelding og program findes her: https://ehsj.nemtilmeld.dk/404/

  Kort om Zealand International
  Zealand International er et regionalfondsprojekt, støttet af EU’s strukturfonde, og har til formål at skabe flere internationale vækstvirksomheder i Region Sjælland samt at øge konkurrenceevnen hos de eksisterende vækstvirksomheder.

  Projektet bidrager tillige til at skabe flere arbejdspladser i regionens små og mellemstore virksomheder. Fokus i projektet er at styrke virksomhedernes internationaliseringspotentiale gennem udvikling af en individuel detaljeret international vækst- og eksekveringsplan i tæt samarbejde mellem virksomheden, Erhvervshus Sjælland, DI, DTU og private rådgivere. Projektet skal understøtte virksomhedernes evne til at eksekvere hurtigt og effektivt på de rette aktiviteter i udlandet.

  Målgruppen af virksomheder er SMV’er med internationaliseringspotentiale, som både kan og vil løfte deres internationaliseringsindsats op til et professionelt niveau.

  Kontakt:

  Kommunikations- og pressechef Frederik Faurby tlf.: 51 34 43 77 email: ffa@ehsj.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/1-december-bliver-starten-pa-nye-eksport-eventyr-i-2023?releaseId=13665240

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **