PRM / Invitation til pressebrief om anbefalinger fra Task Force

  Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

  Politikerne i Region Hovedstadens forretningsudvalg bliver i morgen orienteret om konklusionerne fra den faglige afdækning af forløbet op til den tragiske hændelse i Fields den 3. juli 2022, hvor tre døde, og flere blev sårede. Efter den politiske orientering vil der være en kort pressebrief, hvor Task Forcens anbefalinger fremlægges.

  Arbejdet med afdækningen blev igangsat af Sundhedsministeriet og Region Hovedstaden med henblik på at opnå mulig læring. Region Hovedstaden nedsatte en Task Force til at foretage afdækningen, efter at politiet oplyste, at den formodede gerningsmand bag skyderiet havde haft et forløb i Region Hovedstadens Psykiatri.

  Det skal understreges, at deltagerne i pressebrief ikke kan svare på spørgsmål om det konkrete forløb.

  Afdækningen af den formodede gerningsmands sygdomsforløb i psykiatrien indeholder personhenførbare oplysninger. Oplysningerne vil være personhenførbare, uanset om de anonymiseres – grundet sagens karakter. Derfor er størstedelen af afdækningen fortrolig og kan ikke offentliggøres, men anvendes til læring internt i Region Hovedstadens Psykiatri. Men hovedparten af afdækningen handler mere om generel læring fra forløbet og herunder anbefalinger til ændringer i generelle arbejdsgange og instrukser/retningslinjer, og det er den del, som offentliggøres på pressebriefen.

  Efter pressebrief udsendes pressemeddelelse.

  Deltagere:
  · Regionsrådsformand Lars Gaardhøj.
  · Lægefaglig direktør i psykiatrien, Region Nordjylland, Tina Gram Larsen og formand for
  Task Force.
  · Lægefaglig vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri, Ida Hageman og medlem af
  Task Force.

  Tid: Tirsdag den 11. oktober kl. 13.30

  Sted: H2, Regionsgården, Kongens Vænge 2, 3400 Hillerød

  Tilmelding: Tilmelding til pressechef Annette Precht-Sparre på presse@regionh.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/invitation-til-pressebrief-om-anbefalinger-fra-task-force?releaseId=13661724

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **