Pressemeddelelse fra Energistyrelsen
Udskiftning af olie- og gaskedler er den type ansøgninger, som Erhvervspuljen modtager flest af.
Tidligere har det for virksomhederne været nødvendigt at lave en række beregninger af energiforbruget for at leve op til ansøgningskravene, men det bliver nu ændret.
Energistyrelsen har lavet en ny og forbedret standardløsning for den type projekter, der gør ansøgningsprocessen enklere.
“Selvom der allerede er stor interesse for at udskifte olie- og gaskedler med tilskud fra Erhvervspuljen, er der stadig et stort og uudnyttet potentiale. Med den nye standardløsning bliver det nemmere at få sendt ansøgningen afsted til Erhvervspuljen”, siger Morten Broberg, der er chefkonsulent i Energistyrelsen.
Skal kunne klares uden rådgiver
Den nye standardløsning kan bruges til ansøgning om udskiftning af alle olie- og gaskedler under 1000 kW, som har et dokumenteret energiforbrug, og fremover skal ansøgerne ikke som tidligere selv udregne energibesparelsen.
95 procent af alle olie- og gaskedler i erhvervslivet er under 1000 KW. Den forenklede ansøgningsproces vil derfor komme næsten alle ansøgere til gavn.
Ansøgningen laves med enkelte oplysninger om kedlen – f.eks. effekt og alder – og fakturaer for den naturgas eller olie, som er brugt som brændsel.
“Virksomhederne skal kunne ansøge uden nødvendigvis at alliere sig med en rådgiver, og nu skal de kun benytte de data, som de nemt kan finde frem og sætte ind i et skema. Blandt andet fremgår det af standardløsningen, hvilket energiforbrug der skal noteres i ansøgningen, og det har tidligere voldt nogle virksomheder problemer at udregne netop det tal”, siger Morten Broberg.
Tilfredshed i erhvervsorganisation
I EjendomDanmark, der er erhvervsorganisation for 85 procent af det professionelle ejendomsmarked i Danmark, glæder man sig over, at det nu bliver endnu nemmere for medlemmerne at søge tilskud fra Erhvervspuljen til at udskifte eller optimere gamle olie- og gaskedler.
“Det er en bunden opgave at gøre vores ejendomme grønnere. Derfor er vi glade for alle initiativer, der gør det nemmere og mere ligetil. I det lys er det kun glædeligt, at man arbejder så målrettet på at gøre det lettere for Erhvervspuljens midler at gøre en forskel i virkeligheden”, udtaler seniorrådgiver Morten Jarlbæk Pedersen.
Nemmere at udskifte kedler i stalde
Energistyrelsen har samtidig udviklet en ny standardløsning, der er rettet mod landbruget og udskiftning af kedler til staldopvarmning.
Ønsker en landmand fremover at udskifte en gammel halmkedel, kan han nu ansøge Erhvervspuljen om tilskud alene ved at oplyse størrelsen på sin besætning og dokumentere typen af kedel.
“Vi skal have udskiftet endnu flere af de her brændselskedler, så vi kan få et landbrug, der fortsætter den gode udvikling og hele tiden mindsker energiforbruget og forbedrer energieffektiviteten. De nye standardløsninger vil helt sikkert være et godt redskab til at nå det mål”, siger chefkonsulent Morten Broberg.
Erhvervspuljen åbner næste gang den 30. august og frem til den 13. september. Det er sidste puljeåbning i år, men den åbner igen i 2023.
Find de nye standardløsninger her:
Projekter, der kan få støtte via de tilgængelige standardløsninger
- Brændselskedler, f.eks. konvertering væk fra naturgas (op til 1.000 kW)
- Belysning
- Komfortventilation
- Trykluft
- Varmeforsyning, herunder udskiftning af kaloriferer
Vejledning til Erhvervspuljen
- Telefon: 5167 4301
- Mail:
- Åbent for henvendelse: mandag til torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-14
- Udvidede åbningstider om mandagen fra 15. august til 12. september 2022, her kan du ringe helt frem til klokken 18.
- Hjemmeside:
Kontakt
Kontorchef Rikke Reumert Schaltz, tlf: 33 95 12 53, mail: rkrs@ens.dk
Kontakt:
Pressemedarbejder Laura Andersen tlf.: +45 33 95 09 06 email: lrsn@ens.dk
Pressechef Ture Falbe-Hansen email: tfh@ens.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/erhvervspuljen-gor-det-nemmere-at-udskifte-gamle-olie–og-gaskedler-med-forenklet-ansogningsproces?releaseId=13656700
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **