PRM / Nyt hold på Restaurant Lumskebugten:

  Pressemeddelelse fra Restaurant Lumskebugten

  Den 9. august 2022 slår Restaurant Lumskebugten igen dørene op efter en god, lang sommerferie. I år bliver det dog lidt anderledes, for det er et nyt hold, der har overtaget nøglerne til det historistiske spisested.

  Det betyder derfor et farvel til Erwin Lauterbach der har været en stor årsag til, at Lumskebugten i så mange år har været en af Københavns bedste, mest anerkendte og bedst besøgte frokost- og aftenrestauranter. Men tiden var rigtig nu, og efter at have ejet og drevet stedet siden 2011 har Erwin Lauterbach valgt at sige farvel til restauranten i den ‘lumske bugt’ til fordel for en tilværelse med langt mindre arbejde og mere ro.

  “Det gode, faste personale i både køkken og restaurant fortsætter. Og jeg er meget glad for fremtiden – både for de nye ejere og min egen,” siger Erwin Lauterbach.

  Det er derfor med stor respekt og ydmyghed, at de nye ejere, Henrik Walbom og Michael Hedegaard Lyng, overtager den lille perle, og de har bl.a. allieret sig med køkkenchef og partner, Michelin-kokken Andreas Møller, der er ny køkkenchef på Restaurant Lumskebugten.

  Andreas Møller er netop hjemvendt efter flere succesfulde år som køkkenchef på Restaurant Copenhague i Danmarkshuset på Champs-Elysées i Paris, og at kunne bære den gastronomiske fakkel videre, er en stor ære for den 40-årige kok, der faktisk kokkererede på Saison hos netop Lauterbach for 13 år siden.

  “Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at jeg altid har drømt om at kunne fortsætte min kulinariske udvikling i Erwin Lauterbach fodspor. Det var en af grundene til, at jeg tog til Restaurant Copenhague i Paris, hvor Erwin også selv var for mange år siden,” siger Andreas Møller, der i første omgang vil køre køkkenet videre, som vi kender det – og hen ad vejen vil komme med tilpasninger og nye tiltag.

  Andreas er i fint selskab i køkkenet, hvor Lumskebugtens sædvanlige stærke hold i køkkenet, vil fortsætte deres formidable smørrebrød i kombinationen af det klassiske og innovative køkken. Drømmeholdet i køkkenet skal sørge for, at Restaurant Lumskebugten bliver stedet, hvor du får Københavns bedste smørrebrød. Aftenkortet kommer til at byde på et køkken i dansk/fransk stil.

  Sammen med de nye ejere, Henrik Walbom og Michael Hedegaard Lyng, sætter de barren højt – med respekt for det, den hyggelige restaurant i den mondæne ende af Københavns havnefront er kendt og elsket for: Et spisested, hvor smag, værtskab, hygge og kvalitet er i højsædet. Det bliver derfor med den samme velkendte kærlighed til friske råvarer, grønt og bæredygtighed, gode vine og altid høflig og nærværende betjening. Og netop det, kender Henrik Walbom til:

  “Jeg har arbejdet med Erwin i 15 år og på Lumskebugten siden 2011, og jeg sætter en ære i at sørge for, at vores gæster får en skøn oplevelse, og jeg synes faktisk, det er noget af det, vi er allerbedst til. Det vidner vores mange stamgæster både fra ind- og udland bestemt også om.”

  Det nye hold glæder sig til at slå dørene op, og de lover, at den gamle restaurant, der har kunnet kalde sig Lumskebugten siden 1854, er i de absolut bedste hænder – både i køkkenet og på gulvet.

  FAKTA

  Hvad: Restaurant Lumskebugten

  Hvor: Restaurant Lumskebugten, Esplanaden 21, er beliggende ved ind- og udgangen til det gamle København – ved den berømte “løveport”

  Hvornår: Restaurant Lumskebugten åbner efter sommerferie den 9. august 2022

  Nominering: Årets Smørrebrød, der uddeles af Foreningen af Danske Madanmeldere den 22. august 2022 og Byens Bedste Smørrebrød, der uddeleles af Berlingskes AOK i august 2022.

  Læs mere: www.lumskebugten.dk

  Kontakt:

  Michael Lyng
  michael.lyng@gmail.com
  21420336

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-hold-pa-restaurant-lumskebugten?releaseId=13656316

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **