PRM / Stor søgning til færre pladser på IT-Universitetet

  Pressemeddelelse fra IT-Universitetet i København

  I år har IT-Universitetet modtaget 1768 ansøgninger, hvoraf 727 er 1. prioritetsansøgninger. De mange ansøgere kommer til at slås om færre pladser end sidste år.

  IT-Universitetet tilbyder i år optagelse til 416 studerende på bachelorniveau, hvilket er en nedgang på 8 pct. i forhold til 2021. Universitetet reducerer antallet af studiepladser sammenlignet med sidste år, fordi der ikke længere eksisterer en coronapulje, som i de sidste to år har muliggjort et større optag.

  "Arbejdsmarkedet tørster efter de kompetencer, som vores kandidater kommer ud med efter endt uddannelse. Vi ved fra de store erhvervsorganisationer, at deres medlemsvirksomheder desværre må takke 'nej' til ordrer, fordi de mangler universitetsuddannede it-specialister. Derfor er det med stor ærgrelse, at vi har færre pladser i år og må afvise mange af de unge, der gerne vil læse en it-uddannelse hos os. De unge gør jo egentlig kun det, som samfundet har bedt dem om i flere år - nemlig at tage en uddannelse, der giver dem kompetencer, som er helt uundværlige for samfundet," siger konstitueret rektor på IT-Universitetet Jens Christian Godskesen og fortsætter:

  "Desværre har vi ikke lov at udbyde flere pladser på IT-Universitet frem mod 2030. Udmøntningen af den politiske aftale om udflytning af uddannelsespladser fra de store byer, som blev besluttet i marts 2022, har den konsekvens for os, at vi skal bevare status quo i antallet af pladser frem mod 2030."

  Kvinder udgør en større andel af ansøgerne

  I år søgte 615 kvinder ind på IT-Universitetets bacheloruddannelser. Det svarer til 35 pct. af det samlede antal ansøgere. Sidste år udgjorde andelen af kvindelige ansøgere til sammenligning 31 pct.

  "Vi er glade for, at så mange kvinder finder vores uddannelser attraktive. Vi har igennem en længere årrække arbejdet meget målrettet på at nå ud til en større del af en ungdomsårgang for at vise, at en it-uddannelse er for alle. Det er glædeligt, at vi på den måde får en større diversitet i gruppen af studerende, og at vi som institution kan bidrage til, at der i fremtiden bliver en større mangfoldighed blandt dem, der udvikler it-produkter og -services," siger Jens Christian Godskesen.

  Alle ansøgere til IT-Universitetets bacheloruddannelser får svar den 28. juli kl. 00.01.

  Kontakt:

  Kommunikationschef Camilla Rosengaard tlf.: + 45 2555 0447 email: presse@itu.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-sogning-til-faerre-pladser-pa-it-universitetet?releaseId=13655042

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **