Børsen: Nedstyrtningsfare allerede INDEN branden


Arkivfoto

TV 2 skriver lørdag på TV2.dk, at Arbejdstilsynet konstaterede både nedstyrtningsfare og manglende brug af værnemidler på Børsen, inden Børsen-branden.

TV 2 skriver blandt andet:
– Der var flere problemer med sikkerheden under restaureringsarbejdet af Børsen. Det viser en aktindsigt fra Arbejdstilsynet, som A4 Arbejdsmiljø har fået.

Aktindsigten viser, at siden renoveringsarbejdet startede i 2022, har Arbejdstilsynet givet fire strakspåbud til to virksomheder.

– Det er alvorlige problemer, og alle fire påbud peger på mangelfuld planlægning, udtaler Peter Hasle, der er arbejdsmiljøforsker ved Syddansk Universitet, til mediet, ifølge TV 2 lørdag.

Arkitektfirmaet LH Arkitekter var hovedarkitekt på restaureringen af bygningen.

Leif Hansen, der ejer LH Arkitekter, vil ikke stille op til et interview med TV 2, ifølge TV 2 lørdag, men afviser overfor TV 2, at der ikke skulle være styr på sikkerheden.

TV 2 har også kontaktet Dansk Erhverv, men Erhvervsorganisationen er ikke vendt tilbage til TV 2.

—–

Local Eyes har fredag anmodet Arbejdstilsynet om aktindsigt i de relevante dokumenter – men afventer fortsat svar fra Arbejdstilsynet.

Børsen-branden startede om morgenen tirsdag den 16. april – og der er fortsat røgudvikling fra Børsen fra tid til anden.

—–

Opdateres, når vi har modtaget aktindsigten fra Arbejdstilsynet

—–

Se også vores billeder og video af bl.a. branden, Børsens kollaps og da Børsens spir blev kørt bort fra Slotsholmen.

(Arkivfoto, næstøverste del af Børsen ligger i Slotsholmsgade, den 23. april 2024.)