PRM / Starthjælp skal få flere arealer til at blomstre i virksomhederne

  Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

  Nu skal den summende aktivitet i virksomhederne i Guldborgsund Kommune også nå helt ud på virksomhedernes græsplæner. Det er håbet med et nyt samarbejde mellem Guldborgsund Kommune og Dansk Industri Lolland-Falster.

  Her opfordres virksomhederne til at invitere det vilde liv indenfor - for eksempel ved at forvandle korte græsstå til blomstrende enge.

  I et brev til organisationens medlemmer opfordrer borgmester Simon Hansen og formand Jakob Søndergaard Nielsen virksomhederne til at forvandle nogle af deres arealer - helt som de selv vil - men med et tilbud om sparring fra kommunens specialister.

  - Inden vi sendte brevet havde vi allerede fået tilbagemeldinger fra syv virksomheder, som tilsammen har omlagt tæt på 100.000 kvadratmeter. Det er en stærkt indsats, og det viser, at der er stort potentiale. Vi ved, at det rører på sig derude, men nogle mangler måske lige det sidste skub for at komme i gang. Derfor er vi klar til at give dem råd og sparring om, hvordan de kommer fra start og får skabt en god løsning hos dem, siger borgmester Simon Hansen.

  Samarbejdet kommer til at starte hos formanden selv. Jakob Søndergaard Nielsen er nemlig ikke kun formand for DI Lolland-Falster. Han er også fabriksdirektør for Metalcolour A/S i Nykøbing.

  - Det er en vigtig indsats, som vi selvfølgelig skal være en del af. Nu skal vi først og fremmest sparre med kommunens eksperter, om hvad der vil give mening her hos os, så vi får skabt den helt rigtige løsning. Nu har vores arealer set ud, som de gør i mange år, så det bliver da en omvæltning, når de begynder at forvandle sig. Men vi glæder os til at følge med i det liv, som forhåbentlig vil opstå lige her på vores plæner, siger Jakob Søndergaard Nielsen.

  Virksomhederne kan løbende melde tilbage til kommunen, når de er klar til at forandre deres arealer, og så vil de blive hjulpet godt i gang - eller godt videre, hvis de allerede har taget de første skridt til at invitere vilde blomster, insekter og dyr ind hos dem.

  Kontakt:

  Borgmester Simon Hansen, telefon: 25 18 18 16
  Formand for DI Lolland-Falster Jakob Søndergaard Nielsen, telefon: 30 47 00 67
  Kommunikationskonsulent Stine Melissa Jensen, telefon: 25 18 04 90

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/starthjaelp-skal-fa-flere-arealer-til-at-blomstre-i-virksomhederne?releaseId=13654650

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **