PRM / DI: Stærkt med stor opbakning til at skaffe arbejdskraft

  Pressemeddelelse fra DI - Dansk Industri

  Regeringen har sammen Radikale, SF, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne landet en aftale om en ny midlertidig supplerende beløbsordning til håndtering af mangel på arbejdskraft i de nærmest kommende år. Siden aftalen om "Danmark kan mere 1" kuldsejlede, har Dansk Industri (DI) presset på for en bred aftale om international arbejdskraft, så der er stor tilfredshed i Danmarks største erhvervsorganisation.

  - Det er et meget stærkt signal med en bred aftale. Danmark mangler medarbejdere i stor stil, og nu er der landet et forlig på tværs af folketingssalen, og det er meget opløftende, at der er så stor opbakning til at gøre noget ved en af de største udfordringer for erhvervslivet lige nu, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

  En ny analyse fra DI viser, at erhvervslivet lige nu kunne ansætte yderligere 38.000 medarbejdere, hvis der var nok at tage af.

  - Aftalen er god, og giver virksomhederne nogle nye muligheder. Vi løser ikke Danmarks problem med mangel på arbejdskraft i aften, men Folketinget har vist, at de tager problemet alvorligt og er med på at finde løsninger, siger Lars Sandahl Sørensen.

  - Jeg er imponeret over, hvor meget alle partier har givet sig og vist vilje til at finde et politisk kompromis. De har ikke stirret sig blinde på låste positioner, men har landet en aftale, der vil hjælpe med at håndtere et enormt samfundsproblem.

  DI-direktøren peger på, at der er kommet flere gode elementer med i forhold til den aftale, regeringen præsenterede for et halvt år siden. Bl.a. bliver der tale om en treårig ordning i stedet for kun to år, og loftet over antal medarbejdere på ordningen hæves fra 10.000 til 15.000 personer. Derudover kommer der en lavere økonomisk grænse, og den omdiskuterede landegrænse er afløst af et stærkere fokus på kriminalitet for dem, der bruger ordningen.

  - Det viser jo bare, at alle ved, hvor vigtigt det er at få landet denne aftale. Jeg har kun ros tilovers for partierne, der er blevet siddende ved bordet for at få aftalen helt over stregen. Det er en god dag for demokratiet og for dansk erhvervsliv, siger Lars Sandahl Sørensen.

  Følg os på:
  Kontakt:

  For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/di-staerkt-med-stor-opbakning-til-at-skaffe-arbejdskraft?releaseId=13654690

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **