PRM / Særcykelløbet “Tour de Storebælt” giver trængsel for trafikanter på lørdag

  Pressemeddelelse fra Vejdirektoratet

  På lørdag går det løs, når “Tour de Storebælt”, som er et officielt sideevent til det danske Tour de France Grand Départ Copenhagen Denmark, og 16.000 cyklister varmer vejbanerne op til Touren.

  Cykelløbet bliver skudt i gang i Roskilde, hvorfra rytterne kommer forbi Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Korsør, inden de skal over Storebæltsbroen mod målet i Nyborg.

  Afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup, Vejdirektoratet, siger:
  “Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver en dag med nogle ekstraordinære trafikale omstændigheder. Nogle steder bliver berørt af omkørselsruter og kødannelser, men det har vi håndteret mange gange før. Det er vigtigt at huske på, at vi skal hjælpe hinanden med at komme bedst muligt frem. Det gør man bedst ved at følge Vejdirektoratets køreråd og holde sig orienteret på trafikinfo.dk.”

  Ruten vil være delvist afspærret, mens cykelløbet er under afvikling. To undtagelser er rute 22 mellem Kalundborg og Slagelse og rute 23 mellem Kalundborg og Roskilde, hvor det vil være nødvendigt at lave en fuld afspærring fra kl. 14.00 til 18.00.

  Trafikanter vil i det tidsrum ikke have mulighed for at køre på strækningen, og der vil derfor blive etableret en omkørselsrute over Rørby og Ugerløse. Trafikanterne skal følge den skiltede omkørselsrute. Se grafik nederst.

  På Storebæltsbroen forventer Vejdirektoratet, at trafikken vil være påvirket af cykelløbet i tidsrummet mellem kl. 13.00 og 21.00. Her vil det østgående spor mod Sjælland blive omlagt til dobbeltrettet trafik, hvilket betyder, at det kl. 14.30 vil være nødvendigt at lukke broen helt for biltrafik i omkring 30 minutter.

  Vejdirektoratet opfordrer både deltagere og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til deres rejse og følge Vejdirektoratets trafikråd på dagen.

  Læs mere om “Tour de Storebælt”

  Gode råd til trafikanter

  For deltagere i “Tour de Storebælt”:

  Kører du i bil, så kør hjemmefra i ekstra god tid, da trafikken vil være påvirket.

  Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

  Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.

  For øvrige trafikanter:

  Forvent kødannelser og sæt ekstra tid af til turen omkring ruten i kommunerne Roskilde, Lejre, Holbæk, Odsherred, Kalundborg, Slagelse, Nyborg og på Storebæltsbroen. Ruten vil nogle steder være midlertidig spærret i en kort periode.

  Rute 22 mellem Kalundborg og Slagelse og rute 23 mellem Kalundborg og Roskilde er spærret i begge retninger fra kl. 14.00 til 18.00. Følg den skiltede omkørselsrute.

  Forvent forlænget rejsetid, hvis du skal passere Storebæltsbroen i tidsrummet kl. 13.00 til 21.00.

  Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

  Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.

  Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som eventet måtte medføre for trafikanterne.

  På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

  Læs mere om trafikken på Trafikinfo.dk

  Kontakt:

  Afdelingsleder Søren Carlsen Kjemtrup tlf.: 72 44 24 24 email: sckj@vd.dk

  Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon: tlf.: 20 61 26 64

  Vejdirektoratets pressetelefon: tlf.: 51 83 33 93

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/saercykellobet-tour-de-storebaelt-giver-traengsel-for-trafikanter-pa-lordag?releaseId=13652974

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **