Pressemeddelelse fra Furesø Kommune
Erhvervs- og industrivirksomhederne er en central del af løsningen, hvis vi i Furesø i 2030 skal være en CO2-neutral kommune. Og det skal vi, hvad enten vi vil det eller ej.
Med det klare budskab satte Mogens Brusgaard, formand for Furesø INDUSTRI, scenen, da han på erhvervstræffet torsdag eftermiddag lancerede erhvervsforeningernes og Furesø Kommunes fælles koncept, klimapartnerskaber.
“De fleste virksomheder i Furesø er bevidste om nødvendigheden og om, at det ikke blot er sund fornuft, men også kan være en sund forretning at engagere sig og tage aktiv del i reduktionen af CO2. Nu giver vi dem en fælles platform, der forpligter og gør det enkelt at komme i gang med den grønne omstilling, vi alle sammen før eller senere skal igennem,” siger han oven på mødet i Hangar 2, der i det daglige huser Værløse Flyhistoriske Hangar.
Torsdag lagde de historiske omgivelser startbane til et tæt samarbejde mellem Furesø Erhversforening, Furesø Industri, Furesø Kommune og de virksomheder, der griber tilbuddet om at blive klimapartner. For der er tale om et tilbud, der kan være for godt til at sige nej til, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).
“Klimadagsordenen er relevant i alle virksomheder. Vælger man at blive klimapartner, får man adgang til professionel rådgivning og dokumentation for de tiltag, man tager, men også adgang til de erfaringer andre virksomheder her i Furesø gør sig,” fortæller han.
“Samtidig indgår virksomhedernes tiltag i opgørelsen over de samlede indsatser, vi gør her i Furesø. Det der hedder DK2020-planerne. Dermed har erhversforeningerne sat en formel op for vores initiativer her i Furesø, hvor både store og små tiltag er med til at gøre en forskel, både for virksomhederne og i den samlede indsats for vores klode,” tilføjer Ole Bondo Christensen, der er stolt over at være borgmester i en kommune, hvor erhvervslivet tager teten på de store problematikker i samfundet.
Virksomhederne i Furesø kommune kan tilmelde sig konceptet på kommunens hjemmeside, furesoe.dk/klimapartner og her vælge netop det- eller de områder, der er mest relevante, og hvor de kan gøre den største forskel indenfor:
- Transport og mobilitet
- Affald og emballage
- Energi- og varmeforsyning
- Grønne indkøb
- Virksomhederne kan også selv byde ind med et forslag til en indsats.
Et vigtigt element i Klimapartner er at virksomhederne kan få bistand til at kortlægge deres klimaaftryk, så det afklares hvor deres indsats giver størst effekt. Allerede onsdag d. 25 kl. 9 afholdes første virtuelle arrangement, hvor klimapartnere og interesserede kan blive klogere på mulighederne.
Alle virksomhederne modtager ved tilmelding et digitalt logo, som de kan anvende markedsføringsmæssigt for at signalere, at de er med i dette forpligtende partnerskab. Samtidig får de adgang til rådgivning fra konsulentfirmaet Viegand Maagøe til at nå de mål, de sætter sig.
Kontakt:
næstformand, Furesø Erhvervskontaktudvalg Mogens Brusgaard email: mbr@wexoe.dk
Ole Bondo Christensen (A) email: borgmester@furesoe.dk
Kommunaldirektør Steen Vinderslev email: Steen.Vinderslev@furesoe.dk
Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/virksomheder-danner-klimapartnerskaber-efter-erhvervstraef?releaseId=13652014
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **