PRM / DanCann Pharma sætter nye branchestandarder efter imponerende testresultater: Et produkt fri for kontaminering uden brug af bestråling

  Pressemeddelelse fra Dancann Pharma

  - Vi er ovenud tilfredse med analyserne af vores biomateriale. Resultaterne er helt unikke i branchen, hvor det ikke tidligere har været muligt at eliminere kontaminering på dette niveau uden brug af bestråling, og det giver os et kæmpe boost i det fortsatte arbejde i vores produktionsfaciliteter i Biotech Pharm1, fortæller Morten Martinsen, som er Co-founder og arbejder med forretningsudvikling hos DanCann Pharma.

  Hos QNTM Labs, der laver test og kemiske analyser til cannabisindustrien i et eksklusivt testlaboratorium, bekræfter direktør Justin Ihnken resultaterne af de analyser, som hans laboratorium har lavet af DanCann Pharmas cannabis biomateriale.

  - QNTM Labs kan bekræfte, at disse resultater opfylder de strenge danske lovkrav. Ved en afsluttende analyse var det tydeligt, at kvantificeringsniveauerne af bakterier og mikrobiologiske organismer i DanCann Pharmas prøver var et godt stykke under de tilladte grænseværdier. Vi [QNTM Labs] søger at opretholde det højeste niveau af kvalitetsstandarder inden for farmaceutiske laboratorietests globalt, og DanCann Pharmas seneste laboratorieresultater dokumenterer virksomhedens tilgang til kvalitetsdyrkning og produktion af medicinsk cannabis, udtaler han.

  Bestråling er en metode, som nogen producenter benytter for at "rense" produkterne for en eventuel kontaminering, der kan stamme fra cannabisplanternes vækstmedie (jord eller rockwool) eller fra eksterne faktorer i forbindelse med håndteringen. Bestrålingen medfører en svækkelse af effekten af indholdsstofferne - og flere markeder har indført et forbud mod salg af bestrålede produkter.

  - Vores biomateriale er produceret med udgangspunkt i bedste praksis fra medicinalindustrien i kombination med avanceret miljøkontrolleret kultiveringsteknologi og vertikal kultivering. Det betyder, at planterne kultiveres i kasser i flere etager uden brug af jord eller andet medie, men med et specialudviklet system, der tilfører de nødvendige gødnings- og næringsstoffer. Og helt uden bestråling. Vi har automatiseret kultiveringsprocesserne og derved minimeret udefrakommende kontakt med produkterne, og det ser vi nu resultaterne af, fortæller Morten Martinsen

  Ambitionsniveauet er højt hos DanCann Pharma. Virksomheden ønsker at skabe et reelt og legalt medicinsk alternativ for alle de patienter, som ikke har fået den ønskede effekt af deres tidligere medicin. At levere et kvalificeret, standardiseret og rent produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. Og på den baggrund - og med opbakning fra investorerne i den børsnoterede virksomhed - er der ikke gået på kompromis med faciliteterne og udstyret i den nyindrettede fabrik.

  - Ensartet produktindhold og fokus på at levere samme kvalitet fra gang til gang er en garanti, som vi i DanCann Pharma har forpligtet os til at give til patienter, der kan have gavn af en behandling med medicinsk cannabis og cannabinoider. DanCann Pharma er etableret for at gøre en forskel for patienterne, og det vil vi aldrig gå på kompromis med, afslutter Morten Martinsen.

  For yderligere information:
  Morten Martinsen, ansvarlig for produktudvikling hos DanCann Pharma, tlf.: 4414 0377

  Kontakt:

  Kommunikations- og pressechef Henrik Højlund tlf.: +45 41780817 email: hhc@dancann.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dancann-pharma-saetter-nye-branchestandarder-efter-imponerende-testresultater-et-produkt-fri-for-kontaminering-uden-brug-af-bestraling?releaseId=13651266

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **