PRM / Dyr diesel øger risikoen for dieseltyveri

  Pressemeddelelse fra ALM. BRAND Forsikring A/S

  Dieseltyve er på spil året rundt, men når foråret melder sin ankomst, og tankene fyldes op for at være klar til en af de travle perioder i landbruget, stiger antallet af indbrud i landmændenes dieseltanke markant. Og efter at prisen på diesel er skudt kraftigt i vejret, er dieseltankene blevet et endnu mere udsat mål for dieseltyve.

  Alm. Brand oplever hvert forår en stigning i antallet af tyverier, når landmændene forbereder sig til en af de travleste perioder, når afgrøderne skal sås.

  “Dieseltyveri er desværre et tilbagevendende problem for vores landbrugskunder. Vi har allerede set flere indbrud hos vores landbrugskunder, og med tanke på den rekorddyre diesel er risikoen blevet markant større for tyveri,” siger Lars Braune, direktør for produkt, pris og portefølje i Alm. Brands landbrugs- og erhvervsforretning.

  Forsikringsselskabet anbefaler derfor sine kunder at være ekstra opmærksomme og træffe en række sikkerhedsforanstaltninger.

  “Forebyggelse betaler sig altid, og man kan heldigvis gøre en del for at mindske risikoen for indbrud i sin dieseltank. Som forsikringsselskab vil vi altid gerne hjælpe vores kunder med at forhindre skader og indbrud. Det er blandt andet en god ide at placere tanken i en aflåst bygning eller tæt op ad en mur, så den er sværere at komme til,” siger Lars Braune.

  Nye metoder

  Tidligere brugte tyvene en slange til at suge dieslen op af tanken, men efter flere virksomheder er begyndt at installere en mekanisk lås på tanken, er dieseltyvene begyndt at bore hul i selve tanken.

  “Tyvene bliver desværre mere kreative og dygtigere. Vi ser flere indbrud, hvor de har boret hul i tanken. Det kan derfor også være en god ide at sætte overvågningsudstyr ved sin dieseltank og maskiner, og nøjes med at tanke sine maskiner med netop den mængde, man forventer at bruge i løbet af dagen,” siger Lars Braune.

  Sådan beskytter du dig mod dieseltyveri

  • Parkér aldrig landbrugsmaskiner ved veje eller åbne områder.
  • Husk altid at aflåse dækslet til dieseltanken.
  • Placér tanken i en aflåst bygning eller tæt op ad en mur, så den er sværere at komme til.
  • Afbryd strøm til den elektriske pumpe, når du forlader bygningen.
  • Videoovervågning og belysning af tanken kan også holde tyven væk.

  Kontakt:

  Senior Presserådgiver Jacob Bülow Hansen email: abjcha@almbrand.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dyr-diesel-oger-risikoen-for-dieseltyveri?releaseId=13646283

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **