PRM / Nyuddannede skatteeksperter på vej til Skattestyrelsen

  Pressemeddelelse fra Københavns Professionshøjskole

  Forsinkede ejendomsvurderinger. Manglende inddrivelsen af borgernes gæld. Forældede svindelsager. Der er nok af arbejdsopgaver, som stadig venter på at blive løst, men nu er der omsider hjælp på vej til det nødlidende skattevæsen. I disse dage sender Københavns Professionshøjskole nemlig 25 nyuddannede professionsbachelorer i skat ud i virkeligheden.

  Det var daværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), som tilbage i foråret 2017 godkendte den nye professionsbacheloruddannelse, som skulle være med til at skræddersy dimittender til alle de arbejdsopgaver, som hober sig op i skattevæsenet. Og det er i høj grad lykkedes, forklarer chefkonsulent Majbritt Høy Espensen fra Forvaltnings- og Administrationsuddannelserne ved Københavns Professionshøjskole.

  "Vores dimittender har den kæmpe force, at de har været igennem alle skatterettens hovedområder, og de har derfor en overordnet forståelse for skattesystem og regler. Arbejdsgiveren skal derfor ikke bruge år på oplæring, men kan relativt hurtigt sætte dimittenderne til varierende opgaver", siger Majbritt Høy Espensen.

  "Uddannelsen er således ikke en mirakelkur, men giver skattevæsenet nogle mere vidende medarbejdere, som vil kunne klare sagerne, forstå regler og praksis og udfordre uhensigtsmæssige arbejdsgange indenfor reglerne".

  Den første årgang på professionsbacheloruddannelsen i skat begyndte i august 2018 på Professionshøjskolen Metropol, som i 2019 fusionerede med Professionshøjskolen UCC og blev til Københavns Professionshøjskole. Siden dengang har professionshøjskolerne VIA og UC Syd også fået grønt lys til at oprette uddannelsen, så den nu kan læses tre forskellige steder i Danmark.

  De kommende årgange fra professionsbacheloruddannelsen i skat ved Københavns Professionshøjskole bliver noget større end den første årgang, da der pt. er indskrevet ca. 45 studerende på den årgang, der dimitterer til næste vinter. Der bliver optaget 53 studerende pr. årgang, så frafaldet er meget lavt.

  "Vi har fået meget positive tilbagemeldinger fra vores samarbejdspartnere. Skattestyrelsen er klart det største praktiksted, som også allerede nu har ansat hovedparten af vores dimittender. Så jeg er glad og stolt over, at vi er kommet så godt fra start med uddannelsen, som er med til at løse en vigtig samfundsopgave", siger dekan Annegrete Juul fra det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet ved Københavns Professionshøjskole.

  En af de nye skatteeksperter er 23-årige Jessica Sivakaran fra Nykøbing Sjælland, der allerede har fået job hos Skattestyrelsen, under afdelingen Særlig kontrol med særlig fokus på skattekontrol og bekæmpelse af international skattesvig.

  "Det har været fedt at gå på uddannelsen, og jeg kan godt mærke, at vi har været en slags forsøgskaniner. Men underviserne har været gode til at justere og indrette uddannelsen løbende. Vi har også haft mange eksterne besøg fra arbejdspladser, fagforening og skatteeksperter, som har gjort, at vi ved præcis, hvad der venter ude i virkeligheden", fortæller Jessica Sivakaren, der også har været meget tilfreds med sammensætningen af fagene på uddannelsen.

  Hun bakkes op af 22-årige Berfin Yücel fra Frederiksberg, der ligeledes er blevet ansat i Skattestyrelsen i afdelingen Udland 11, der håndterer internationale skattesager.

  "Jeg kom direkte fra gymnasiet og havde måske ikke helt sat mig ind i, hvordan uddannelsen var skruet sammen. Men det har været virkelig fedt og på et højt fagligt niveau. Studiemiljøet har også været godt, og vi har været gode til at passe lidt på hinanden, nu hvor vi var den første årgang på uddannelsen", forklarer Berfin Yücel.

  Skatteminister Morten Bødskov (S) har lovet at ansætte 1.000 nye medarbejdere i skattevæsenet frem mod 2023, så der bliver rift om de nye skatteeksperter fra Københavns Professionshøjskole.

  For yderligere oplysninger:

  Annegrete Juul, dekan for det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet ved Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51632484

  Majbritt Høy Espensen, chefkonsulent på Forvaltnings- og Administrationsuddannelserne ved Københavns Professionshøjskole, tlf.: 24296304

  Kontakt:

  Pressechef Michael Andersen tlf.: 23445383 email: micn@kp.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyuddannede-skatteeksperter-pa-vej-til-skattestyrelsen?releaseId=13641028

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **