PRM / Nyt samarbejde mellem GreenLab og Aarhus Universitet: Fremtidens energisystemer og landbrugets grønne omstilling er i fokus

  Pressemeddelelse fra Aarhus Universitet Technical Sciences

  GreenLab og Aarhus Universitet har nu indgået en formel samarbejdsaftale og i den forbindelse har Eskild Holm Nielsen, dekanen for AU's Faculty of Technical Sciences, været på besøg hos GreenLab til en underskriftsceremoni og rundvisning.

  En samlet platform for innovativ forskning

  Aarhus Universitet har igennem mange år opbygget særlige kompetencer inden for både energi- og landbrugsforskning, som bl.a. bliver udviklet og testet på universitetets forskningscenter i Foulum. Her arbejdes der med en række innovative projekter, der bl.a. undersøger hvordan landbrugets ressourcer kan udnyttes på nye, bæredygtige måder til f.eks. grønne brændstoffer. GreenLab giver Aarhus Universitet en mulighed for at prøve nye teknologier af i stor skala, og dermed forkorte den tid, det tager for dem at blive testet igennem og få dem tilpasset til markedet:

  Citat, Eskild Holm Nielsen, Dekan for AU's Faculty of Technical Sciences

  "På Faculty of Technical Sciences arbejder vi for at bringe den viden, der udspringer af vores forskningsmiljøer, i spil i omverdenen. Samarbejdet med GreenLab betyder, at vi med en stærk kombination af teknisk videnskab, forskning og innovation kan omdanne teori til virkelighed. GreenLab er en ideel platform, som i sparring med fakultetets dygtige forskere og forskningsgrupper, kan sikre, at fremtidige projekter kan både testes og skaleres. Det kan vi udnytte i vores forskning og i vores arbejde med fremtidens energiløsninger og i forhold til landbrugets grønne omstilling. Det gælder også for projekter, der omhandler det såkaldte CCS og CCU - altså Carbon Capture and Storage samt Carbon Capture and Utilization - på dansk CO2-fangst og lagring (CCS) og CO2-fangst og brug (CCU). Jeg håber, at GreenLab Skive kan være udgangspunkt for residential colleges, som universiteterne i fællesskab kan benytte".

  Citat, Christopher Sorensen, GreenLab CEO

  "Samarbejdsaftalen med Aarhus Universitet cementerer GreenLabs status som nationalt forskningscenter og udvider paletten af forskningsområder der arbejdes med i den grønne industripark. Aarhus Universitet har særlige kompetencer inden for både energi- og landbrugsforskning og ikke mindst sammenhængen mellem de to sektorer. Og netop det område er et klart fokus for os. GreenLab har en unik beliggenhed til at vise, hvordan landbrugets energistrømme kan indgå i en gentænkning af vores energisystem, og derfor forventer jeg mig meget på den front af samarbejdet".

  En del af Innovationscenteret

  Aarhus Universitet kommer også til at blive en vigtig del af GreenLabs kommende Innovationscenter - en ambitiøs ramme for alle de forsknings- uddannelses- og innovationsaktiviteter der foregår i GreenLab samt en bygning med co-work space og plads til studerende og deres projekter. Aarhus Universitet vil både bidrage med input til udviklingen af Innovationscenteret og siden også indgå i centerets daglige aktiviteter forbundet med forskning i smart energi, kommerciel R&D, vidensdelingsaktiviteter og meget mere. Det er også planen, at DTU, Klimafonden Skive og Skive Kommune vil etablere en forskningsresidens i Skive, hvor forskere fra de tekniske universiteter i Danmark kan bo, mens de laver projekter i GreenLab og andre steder i regionen.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-samarbejde-mellem-greenlab-og-aarhus-universitet-fremtidens-energisystemer-og-landbrugets-gronne-omstilling-er-i-fokus?releaseId=13635774

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **