PRM / Markedsdag skal gøre Furesø vildere

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  "Naturen er trængt, og flere arter er i tilbagegang. Vi får også flere og flere skybrud, så vores kloaker ikke kan følge med. Hvis vi alle sammen gør en indsats i Furesø, kan vi gøre en forskel. Vi kan konkret skabe flere og bedre levesteder for den vilde flora og fauna og håndtere vores regnvand lokalt", siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

  Furesø Kommune inviterer til en inspirationsdag, hvor borgere kan få lavpraktiske idéer til hvordan, de kan få mere natur i haven eller beholde regnvandet på egen parcel. Man kan tale med andre borgere, der er kommet i gang i egen have eller på grundejerforeningens fællesareal. Man kan bl.a. møde 'vilde have'-ambassadører, der er et nyt netværk af borgere, der inspirerer hinanden.

  Furesø Kommune fortæller også om, hvordan kommunen plejer naturen og de grønne arealer i byen. Markedsdagen er også et bidrag til miljøministerens konkurrence om titlen som "Danmarks Vildeste Kommune", som Furesø Kommune deltager i.

  "Vi oplever, at der allerede er en stor interesse for sagen. Mange vil gerne inspireres med gode idéer, og mange har planer om selv at gøre noget i forhold til biodiversiteten. Jeg håber, at naturen kan blive en folkesag her i Furesø. Alle kan være med - helt fra folk med store fællesarealer til folk med altankasser", siger Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

  Aktiviteter for hele familien
  Børn kan bygge deres eget insekthotel eller måske lave en frøbombe, som kan komme med hjem og blive smidt i haven. Der er gratis frøposer til de første 150. Skolelandbrugets lille lam er klar til at blive klappet og aet af små hænder. Og her kan man også høre gode historier om hvordan, dyr kan pleje naturen. Børn og voksne kan også komme på en guidet tur igennem regnvandshaven, der både taler til sanserne og gavner naturen.

  Tørstige borgere kan smage friskpresset juice af 100% økologisk frugt og grønt og samtidig blive inspireret til hvordan, hvordan man lave saft og juice af havens frugt og grønt. Den lille italienske kaffevogn vil også være der og servere en kop baristerkaffe.

  Læs mere om markedsdagen og Vild Furesø på vild.furesoe.dk.

  Tid og sted:

  Naturmarkedsdag torsdag d. 26. august klokken 16.00-18.00 i Galaksen og arealerne ved regnvandshaven, Bymidten 48 i Værløse.

  Kontakt:

  Lene Munch-Petersen (A) email: lmp@furesoe.dk

  Øjvind Vilsholm (Ø) email: oev@furesoe.dk

  By- og kulturdirektør Claus Torp email: clt1@furesoe.dk

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/markedsdag-skal-gore-fureso-vildere?releaseId=13629094

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **