PRM / Gode varmepumpenyheder til danske boligejere

  Pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

  Bygningspuljen, der gør det muligt for boligejere blandt andet at søge støtte, når de vil udskifte oliefyr eller naturgas med en varmepumpe, åbner igen til september. Det har Energistyrelsen netop meldt ud. Samtidig er det blevet besluttet, at årets to sidste puljer slås sammen til én, ligesom det beløb, hver boligejer kan få, sættes ned.

  "Det er meget fornuftigt, at man på denne måde sikrer, at flere boligejere kan få del i støttekronerne - især med tanke på den seneste ansøgningsrunde, hvor pengene allerede var væk efter godt 12 timer," siger Carsten Essler Helmer, konsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, Danmarks tredjestørste arbejdsgiverforening, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

  Oprindeligt var det meldt ud, at den næste tilskudsrunde ville blive i august. Det er altså nu blevet rykket.

  "Vi har naturligvis forståelse for, at Energistyrelsen kan blive tvunget til at rykke rundt på tingene for at sikre, at ansøgningsrunden ikke igen ender i kaos. Men for de boligejere og virksomheder, der havde planlagt ud fra, at det var i august, det atter gik løs, er det problematisk, at man rykker det hele med en måned," understreger Carsten Essler Helmer.

  Ved at slå årets to sidste ansøgningsrunder sammen, forventer man, at der vil være cirka 280-290 mio. kroner i puljen til september.

  "Det, sammen med de mindre portioner, som pengene udbetales i, betyder naturligvis, at flere får et økonomisk skub til at udfase den fossile opvarmning. Men vi forventer stadig, at pengene vil være væk i løbet af få timer eller dage," siger Carsten Essler Helmer og uddyber:

  "Derfor kan vi også kun opfordre til, at man de kommende år hæver det samlede støttebeløb - ikke mindst med henblik på at understøtte omlægningen fra olie- og naturgasopvarmning. Interessen fra boligejerne er i hvert fald til stede."

  "Det er ligeledes positivt, at bygninger med de dårligste energimærker prioriteres, således at man derved sikrer den største effekt af de statslige støttekroner og den største CO2-reduktion," siger han.

  Tilskud til andre tiltag end varmepumper målrettes ifølge Energistyrelsen bygninger med energimærke E, F og G. Bygninger med bedre energimærke kan derfor ikke opnå denne type tilskud.

  Eksempler på de nye tilskudssatser i et hus på 140 m2:

  • Varmepumpe (A+++): 19.000 kr.
  • Varmepumpe (A++): 14.000 kr.

  Kilde: Sparenergi.dk

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger:
  Carsten Essler Helmer, konsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne - tlf.: 77 42 42 96

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gode-varmepumpenyheder-til-danske-boligejere?releaseId=13624350

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **