PRM / Børn i Hjørring cykler for større trafiksikkerhed

  Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

  Det er her, børn mellem 3 -10 år kan spænde cykelhjelmen og cykle for en god sag, mens familien hepper. Ved at deltage i cykelløbet støtter man Børneulykkesfondens arbejde med at nedbringe antallet af børneulykker i trafikken. Kids Tour er en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet.

  - Vi er glade for, at Hjørring skal være værtsby for Kids Tour. Det kræver træning, når børn skal lære at færdes sikkert i trafikken, og de sunde vaner starter tidligt. Med et event som dette får børnene mulighed for at øve sig, samtidig med at de har det sjovt og mærker glæden ved at motionere. Og så får vi sat fokus på at bruge cyklen som transportform, når vi skal rundt, siger Mai-Britt Beith, der er Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

  Cykelløbet starter ved Skolevangen, og der vil være en masse forskellige aktiviteter for hele familien på den store parkeringsplads ved Muldbjergskolen. På pladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler på trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.

  Ruten er en 1 km lang rundstrækning, der både er publikumsvenlig og sikkert skærmet af for trafikken. Der er forskellige starttider og distancer fra 2 til 6 km, alt efter børnenes alder.

  Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark.

  Info om Kids Tour

  • Køb billet til cykelløbet på www.kidstour.dk
  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, goodiebag og et diplom, når målstregen er krydset.
  • Kl. 10.00 åbner cykelpladsen. Starttiderne er kl. 12.00 for 3-4 år (2 km), kl. 12.30 for 5-6 år (3 km), kl. 13.00 for 6-8 år (4 km) og kl. 13.30 for 9-10 år (6 km).
  • Prisen pr. barn er 75 kroner for at deltage i cykelløbet. Aktiviteterne på pladsen er gratis for søskende.
  • Der kan ikke købes mad og drikke på pladsen.
  • Startnummer kan afhentes fredag d. 13. august mellem kl. 14.00 - 17.00 hos Hyundai Hjørring på Vandværksvej 8 eller på pladsen ved Muldbjergskolen mellem kl. 10.00 - 12.00 på dagen.
  • Læs mere på www.kidstour.dk

  Kontakt:

  For yderligere information:
  Eliteidrætskoordinator Nicholas Krobath Olesen, e-mail: nko@hjoerring.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/born-i-hjorring-cykler-for-storre-trafiksikkerhed?releaseId=13624346

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **