PRM / Har du undret dig over, hvorfor havnearbejds-monumentet “Historiske Spor” har fået blå plastre på?

  Pressemeddelelse fra UNICEF Danmark

  Pandemien er først ovre, når hele verden får vaccinen. Vi har i Danmark prioriteret at vaccinere vores frontpersonale i sundhedsvæsnet som nogle af de første, så de trygt og effektivt har kunnet tage hånd om de syge. I lande som Indien, Nepal og Sri Lanka er frontpersonale endnu ikke vaccineret - og de ved heller ikke nødvendigvis, hvornår de kan blive det. Men for blot 25 kroner kan danskerne være med til at hele vores sårede verden.

  Sammen heler vi en såret verden
  Et UNICEF-blåt plaster skal være med til at markere, at helingen af verden er i gang. Med den globale vaccinationsalliance COVAX, som ledes af WHO sammen med UNICEF, arbejdes der på højtryk for at indsamle midler til indsatsen, men der er lang vej endnu:

  "Behovet for COVID-19-vacciner til frontpersonale i hele verden er stadig stort og akut - og det har alvorlige konsekvenser. Derfor arbejder vi aktivt for at vaccinere voksne i de fattigste lande, så de igen kan tage sig af børnene. Men vi kan ikke gøre det alene," fortæller Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF.

  UNICEF søsætter derfor en kampagne, hvis symbol er et blåt plaster, der skal fange danskernes opmærksomhed midt i sommer, sol og restaurantbesøg. Stærke støtter som for eksempel DSB, det danske fodboldlandshold, Mads Steffensen, Lykke Friis og mange flere kendte danskere, virksomheder og endda seværdigheder vil i den kommende tid bære et lyseblåt plaster, der markerer støtte til UNICEFs kampagne for COVAX.

  Mød kampagnen i Midtjylland
  Ved Mindet i Aarhus pryder syv bronzeskulpturer havnen. De skildrer et typisk arbejdsmiljø ved Aarhus havn og er alle lavet af den internationalt anerkendte, danske kunstner Jens Galschiøt. Nu har kunstneren gavmildt stillet skulpturgruppen til rådighed, for at skabe opmærksomhed om den vigtige indsats, ved at lade dem alle få et blåt plaster på overarmen:

  "Jeg mener, det er en god idé at bruge de offentlige skulpturer til forskellige manifestationer. Jeg synes, det er fedt, at de bliver brugt til at skabe opmærksomhed og debat, derfor stiller jeg dem gerne til rådighed til formålet, " udtaler kunstner Jens Galschiøt.

  Danskerne kan i løbet af sommeren desuden spotte det blå plaster hos DSB og på armen af kendte danskere samt på kendte seværdigheder i hele Danmark. I Midtjylland kan plastret opleves både i Aarhus og på det 27 meter lange gavlmaleri i Lemvig af Ida Gantriis.

  Danskerne kan hjælpe
  Danskerne kan hjælpe dem, der står bagerst i køen. For 25 kroner kan danskerne støtte indsatsen og være med til at sikre, at sygeplejersker, jordemødre, læger og andet sundhedspersonale kan få deres stik og i sikkerhed blive ved med at tage kærligt hånd om de syge og udsatte i verdens fattigste lande.

  Pr. 15. juni kan det blå plaster købes hos shop.unicef.dk. Ligeledes kan danskerne donere direkte til indsatsen - enten via UNICEFs hjemmeside eller hos 7-Eleven som donationsgaver.

  FAKTABOKS

  Hvad er COVAX?
  En global vaccinealliance, hvis mål er at vaccinere frontpersonale over hele verden.

  Hvem står bag COVAX?
  Sammen med WHO er UNICEF én af de bærende kræfter bag vaccinealliancen.

  Hvor mange vacciner har COVAX nået?
  Mere end 78 millioner vacciner i mere end 100 lande.

  Kontakt:

  Morten Bredal, UNICEF, MBredal@unicef.dk & +45 21 48 18 83

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/har-du-undret-dig-over-hvorfor-havnearbejds-monumentet-historiske-spor-har-faet-bla-plastre-pa?releaseId=13623885

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **