Pressemeddelelse fra Topdanmark A/S
Lempede restriktioner, EU-coronapas og udsigten til en kølig dansk sommer har fået tusindvis til at satse på sommerferie uden for landets grænser.
Men selvom
til populære destinationer i Sydeuropa, så forventer rejselystne danskere langt fra, at turen bliver bekymringsfri. Tværtimod.Knap 5 ud af 10 (48%) svarer i en undersøgelse, YouGov har foretaget for Topdanmark, at de er bekymrede for at strande på deres destination på grund af restriktioner, eller at de er nervøse for at blive syge eller smittet med covid-19.
Den samme mængde (48%) har, trods bekymringer, dog ikke gjort noget udover det sædvanlige for at forberede sig eller sikre, at man kan få hjælp på rejsen, viser undersøgelsen.
Kun 7% har undersøgt lokale muligheder for at få lægebistand og behandling, mens 3 ud af 10 (28%) har sat sig ind i deres rejseforsikring.
“Jo tættere vi kommer på sommeren, desto flere kunder har vi dog i røret, der spørger specifikt til, hvilke muligheder de har for at få hjælp fra rejseforsikringen eller lægevejledning på ferien. Vi kan se, at mængden af henvendelser stiger uge for uge,” siger Carsten Elmose, koncerndirektør for privatkunder i Topdanmark.
“Det er ikke vores opgave at rådgive om, hvorvidt man bør rejse. Vi opfordrer til, at man følger myndighedernes retningslinjer. Men skulle det ske, at man blev syg med covid-19, så er vi naturligvis også klar til at hjælpe, fx med lægebehandling,” siger han.
Topdanmark har valgt at betragte covid-19 som hvilken som helst anden sygdom, og
, også uanset om de er vaccineret eller ej.Hver tredje (32%) svarer i undersøgelsen, at de ikke er bekymret for at rejse til udlandet i 2021.
Hvem er mest og mindst bekymret?
Det er specielt blandt dem, der planlægger en tur til Frankrig, at bekymring for at blive syg fylder meget. Her svarer 4 ud af 10 (43%), at de er nervøse for smitte med covid-19.
Risikoen for, at pludselige ændringer i restriktioner spænder ben for ferieoplevelsen, fylder mest hos dem, der har booket en tur til Italien. Knap halvdelen (47%) svarer, at de frygter, at nye restriktioner besværliggør turen.
Dem, der planlægger at besøge Grækenland, Spanien og Storbritannien, er mindst bekymrede for smitte. Her svarer under 20%, at de nervøse for sygdom eller smitte med covid-19.
Hvad hvis man vil aflyse rejsen?
Man kan som udgangspunkt benytte sin afbestillingsforsikring, hvis destinationen var “grøn” eller “gul” uden rejserestriktioner, da rejsen blev købt, og destinationen efterfølgende bliver kategoriseret som “rød” eller “orange” på grund af covid-19.
“Ændrer situationen eller rejselysten sig i sidste øjeblik, er det først og fremmest vigtigt at få styr på, hvad konsekvensen er, hvis du ikke kommer afsted, eller hvad din plan B er,” siger Carsten Elmose.
“Vi opfordrer alle til at kontakte deres forsikringsselskab, inden man beslutter sig, da der kan være forskel på dækninger, og da tilbud om fx kompensation, ombooking eller voucher kan have indflydelse på mulighederne for at få erstatning,” siger han.
Hvis man har købt en såkaldt pakkerejse hos et rejsebureau, skal man kontakte rejseselskabet for at høre om mulighederne for ændring eller afbestilling.
//
Her er fem gode råd til at minimere bekymringerne på rejsen:
//
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for Topdanmark i perioden 28.- 31. maj 2021 blandt 1.008 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år (CAWI-interview).
Kontakt:
Pressechef Troels Karlskov email: tkj@topdanmark.dk
Presseansvarlig Simon Tolstrup Holmegaard tlf.: +45 29 99 30 69 email: sth@topdanmark.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-anden-pa-vej-pa-udlandsferie-er-bekymret-for-coronasmitte?releaseId=13623640
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **