PRM / Furesø søger klimafamilier

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Furesø Kommuner søger lige nu familier, der gerne vil have råd og vejledning om deres forbrug, så det kan ændres i en mere klimavenlig retning. Klimafamilierne er fire helt almindelige familier, der melder sig til at få analyseret deres CO2-udledning. Derefter får de gratis professionel rådgivning til, hvordan de ved simple adfærdsændringer kan nedbringe deres CO2-udledning. Undervejs vil familierne formidle deres overvejelser, ideer og handlinger til alle os andre, så vi kan finde inspiration i, hvad de gør. Familierne vil komme til at indgå i et netværk med rådgivere og vejledere, som under hele projektet vil hjælpe med at svare på spørgsmål og give rådgivning. Sidst i forløbet vil Klimafamilierne igen få analyseret deres forbrug og dermed finde ud af, hvor meget de har sænket deres CO2-udledning - alene ved simple ændringer i hverdagen.

  "Vi har alle et ansvar for at nedbringe vores CO2-udledning og begynde at leve mere bæredygtigt. Det er dig og mig, der afgør, om vi når såvel Danmarks som Furesø Kommunes 2030-mål på klimaområdet, så der er brug for handling fra hver enkelt af os," siger Lene Munch-Petersen (A), formand for Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.
  "Med de kommende klimafamilier bliver det illustreret for os alle, hvad vi kan gøre - og hvad det betyder for klimaet, når vi laver ændringer i hverdagen. Det er vigtigt, at vi får forskellige familietyper repræsenteret som børnefamilier, par, seniorer og singler," tilføjer hun.

  Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand i Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, supplerer:
  "Klimafamilierne vil kunne illustrere, hvordan det kan lykkes os almindelige borgere i Furesø at leve mere bæredygtigt. Vi kan transportere os CO2-neutralt, vi kan mindske vores madspild og kødforbrug, og vi kan foretage mere bæredygtige indkøb. Vi kan også købe mere genbrug og få repareret ting i stedet for at smide ud og købe nyt. Alt sammen noget der har betydning for det klimaaftryk, vi sætter i hverdagen", siger han.

  "Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling har netop vedtaget handleplanen for, hvilke projekter og indsatsområder der skal arbejdes med inden for Grøn omstilling i 2021. Et af disse projekter er netop 'Klimafamilier', og vi glæder os til at følge dem, der melder sig, og se hvor meget deres adfærdsændringer vil betyde for deres CO2-udledning," slutter Lene Munch-Petersen.

  Forløbet med klimafamilier begynder i maj og slutter i oktober i år. Hvis du og din familie vil være frontløber på klimafronten i Furesø, kan du allerede nu læse mere på furesoe.dk/klimafamilier og inden den 12. april 2021 ansøge, om du og din familie kan blive Klimafamilie.
  Projektet gennemføres af Furesø Kommunes grønne guide i tæt samarbejde med Rådet for Grøn Omstilling.

  Kontakt:

  Grøn Guide i Furesø Maj-Brit Pedersen tlf.: 72164120 email: mbpe@furesoe.dk

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Lene Munch-Petersen (A) email: lmp@furesoe.dk

  Øjvind Vilsholm (Ø) email: oev@furesoe.dk

  By- og kulturdirektør Claus Torp email: clt1@furesoe.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fureso-soger-klimafamilier?releaseId=13617224

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **