PRM / Udenrigsministeren besøger tre ministre i Frankrig

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  På dagsordenen med den franske udenrigsminister, Jean-Yves Le Drian, er blandt andet situationen i Hviderusland og forgiftningen af den russiske oppositionspolitiker, Alexei Navalny.

  - Danmark og Frankrig står skulder ved skulder i arbejdet for et stærkere og mere handlekraftigt Europa. Vi skal træde frem i samlet flok, når menneskerettigheder og grundlæggende værdier er under angreb, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

  Jean-Yves Le Drian og udenrigsministeren skal desuden drøfte en række internationalebrændpunkter, hvor Danmark og Frankrig samarbejder tæt: Kampen mod ISIL i Mellemøsten, det danske bidrag til den fransk-ledede indsats i Mali og flådeoperationen i Hormuz-strædet i Golfen.

  - For Danmark bliver Frankrig en stadig vigtigere sikkerhedspolitisk partner. Frankrig og Danmark arbejder i dag tæt sammen i felten med både diplomatiske og militære redskaber for at håndtere fælles udfordringer. Det er i dansk interesse at styrke det samarbejde yderligere, og derfor prioriterer jeg at tage til Paris, udtaler Jeppe Kofod.

  Under sit besøg i Paris skal udenrigsministeren også mødes med den franske handelsminister Frank Riester og europaminister Clément Beaune.

  Yderlige kontakt: pressevagten@um.dk

  Oliver Routhe Skov

  Pressechef, Udenrigsministeriet

  +45 30541227

  Kontakt:

  Pressechef Oliver Routhe Skov tlf.: 30541227 email: olisko@um.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udenrigsministeren-besoger-tre-ministre-i-frankrig?releaseId=13601226

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **