PRM / Fra Ledelsen af Danish Documentary vedr. Personale sagen

  Pressemeddelelse fra Danish Documentary

  Vi mener også, at det afgørende, at det er et problem og en kultur, som skal bekæmpes på en måde, der er fair for alle parter. Vi har for første gang i aftes læst artiklerne i Ekstra Bladet - indtil nu har vi kun fået vores egne citater til gennemlæsning.

  Derfor er det nu vigtigt for os at sige:

  • Vi kan som arbejdsgivere ikke offentliggøre de personlige detaljer i den konkrete sag - af hensyn både til de involverede parter og af hensyn til vores tidligere og nuværende medarbejdere, der skal vide sig sikre på, at deres personlige historik ikke pludselig kan læses i Ekstra Bladet.
  • Der er væsentlige elementer i Ekstra Bladets fremstilling, som vi ikke kan genkende.
  • Der er væsentlige forhold i sagen, som ikke er kommet frem og som ikke er en del af Ekstra Bladets historie.
  • Vi har hurtigt i forløbet fået rådgivning af et eksternt firma, Hartmanns, der er autoriseret at Arbejdstilsynet til at rådgive i sager om sexchikane og andre problemer i det psykosociale arbejdsmiljø.
  • Vi har som arbejdsplads handlet konkret i den her sag for at afhjælpe problemet.
  • Vi har som arbejdsgivere og personer også lært af den her sag.
  • Vi ville ønske - og det må ingen være i tvivl om - at vi havde håndteret sagen bedre i starten.
  • Og vi er allerede i gang som arbejdsplads med at tage initiativer både i forhold til at afhjælpe sager af den her karakter, hvis de måtte opstå, og i forhold til at forebygge at det bliver tilfældet.

  Vi arbejder i en branche, hvor folk arbejder tæt sammen, og hvor der ofte er mange følelser på spil. Netop derfor er det afgørende for os, at arbejdsmiljøet er trygt og godt. Det er entydigt vores ansvar som arbejdsgivere.

  Hverken som samfund eller som branche eller som virksomhed har vi gjort nok for at forebygge det her problem, som jo handler om en hel kultur. Og andre brancher står jo med den samme erkendelse. Vi har desværre for alle haft en ulykkelig personalesag, men det ændrer på ingen måde på, at vi fortsat vil gøre vores for at ændre kulturen både hos os selv og i branchen".

  Venlig hilsen

  Ledelsen i Danish Documentary,

  For yderligere information kontakt Sigrid Dyekjær 26162535

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/fra-ledelsen-af-danish-documentary-vedr-personale-sagen?releaseId=13601222

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **