PRM / Nyt banebrydende eksperiment sætter teknologi på skoleskemaet i Høje-Taastrup

  Pressemeddelelse fra Teknologipagten

  Kan elever i grundskolen bruge teknologi til at løse nogle af de problemer, vi som samfund står over for?

  Det vil dette efterår vise sig, når Teknologipagten i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune ruller sit banebrydende undervisningsforløb, Teksperimentet, ud i en række af kommunens folkeskoler.

  Kommunen er nemlig blevet udvalgt til at deltage i og afprøve det helt nye undervisningsmateriale Teksperimentet, hvor elever i grundskolen skal bruge teknologi til at løse nogle af de store og små problemer, vi som samfund står over for.

  Formålet er at integrere teknologi og forståelsen af, hvordan teknologi kan bruges til at løse problemer, i undervisningen i grundskolen og gøre kodning, teknologisk forståelse og teknologisk handleevne mere sexet, så flere på sigt vælger at uddanne sig indenfor de såkaldte STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics).

  I praksis skal arbejdet med Teksperimentet føre til, at eleverne i folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse) udvikler en mere eksperimenterende adfærd i deres tilgang til at løse problemer, og samtidig er håbet, at det vil hjælpe elevernes nysgerrighed i mødet med teknologi godt på vej.

  Skolerne vil komme til at syde af aktivitet med små computere, pumper, sensorer, højttalere, ledninger, innovationsplancher, kodning, mock ups, optrædener, fremlæggelse og meget mere.

  Der vil både være gode billeder (både levende og mere statiske) af børn og lærere, der arbejder med teknikken og forsøger at løse rigtige problemer ude fra virkeligheden, men der er også mulighed for at afdække det lokale arbejde med at forsøge at give de unge en oplevelse af, hvordan de kan bruge deres forståelse for teknologi til at løse reelle problemer. Og det tænkte vi, at I ville være interesseret i at dække.

  Projektet startede i uge 37 i Høje-Taastrup Kommune, så der er faktisk mulighed for at følge projektet helt fra start. I Høje-Taastrup Kommune er kontaktpersonen Jacob Hebin Schandorff, som er projektleder. Han har lovet at formidle kontakten til de konkrete skoler, så I kan komme ud et sted hurtigst muligt.

  Kontakt:

  Presse- og kommunikationskonsulent Tobias Dinnesen tlf.: 31402869 email: tobias@ffe-ye.dk

  Kontaktinfo på Jacob Hebin Schandorff:
  jacobsc@htk.dk
  20257324
  Jacob er mediepædagogisk konsulent i Høje-Taastrup Kommune

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nyt-banebrydende-eksperiment-saetter-teknologi-pa-skoleskemaet-i-hoje-taastrup?releaseId=13579424