PRM / Glem Mallorca: Ny rejseform skal gøre Møn til klimavenligt chartercentrum

  Pressemeddelelse fra Small Danish Hotels

  Mindst tre til fire års daglig transport med bil. Så meget svarer CO2-udledningen på en flyvetur frem og tilbage fra Thailand til. Det viste Concitos beregningerfor udledning af drivhusgasser tidligere på året. Alligevel flyver danskerne på charterferie som aldrig før.Det vil et lille hotel på Møn nu gøre op med. Residens Møen, der er et af landets mest bæredygtige hoteller, lancerer nu Den Klimavenlige Charterrejse i samarbejde med SydkystDanmark og webportalen Den Grønne Port.

  I stedet for flyafgang fra Kastrup Lufthavn samler charterbussen gæsterne op på Rådhuspladsen i København og transporterer turisterne til Møn - en tur, der udleder under én procent af CO2-udledningenved en rejse til Mallorca. Præcis som en typisk charterrejse byder ferien på aktiviteter for familien, hvide sandstrande og spændende udflugter. Blandt andet kan man gå Camøno'en rundt - den danske pendant til Caminoen.

  - Charterferier er stadig populære, og det er jo med god grund. Det er rart at købe en færdig pakkeløsning, hvor der er sørget for alt, og hvor der er masser af aktiviteter for børnene. Men sådan en tur til Mallorca koster bare rigtig meget på klimakontoen, så derfor lancerer vi nu den klimavenlige charterrejse, fortæller Christian Petersen, indehaver af Residens Møen, der som det eneste danske hotel udelukkende kører på strøm fra egen solcellepark.

  Får passer plænerne

  Da Christian Petersen åbnede Residens Møen i 2016, var det med målet om at skabe et så klimavenligt hotelsom muligt. Ud over den 30.000 kvadratmeter store solcellepark kommer varmen fra solfangere på det lokale fjernvarmeanlæg, og de omkringliggende plæner bliver passet af græssende får.

  - Det er på ingen måde for at lyde frelst, men hele klimaproblematikken har givet mig en rigtig stor bekymring for, hvad det er for en verden, jeg efterlader til mine børnebørn. Som med alt andet er man nødt til at tage ansvar for det, man selv kan gøre, og derfor tænker vi klimaet ind i alt her på hotellet, fortæller Christian Petersen.

  Bæredygtige rejser er fremtiden

  Selvom udenlandsrejser hitter hos danskerne, vælger flere og flere også at holde ferien inden for landets grænser. Hotelkæden Small Danish Hotels, som Residens Møen er en del af, har netop afleveret rekordregnskabmed 17 procents fremgang på kun ét år. Ifølge direktør Jørgen Christensen er bæredygtige initiativer som Residens Møens nye charterrejser afgørende for, at de danske hoteller kan følge med udviklingen.

  - Markedet ændrer sig, og særligt de unge gæster stiller større krav om bæredygtighed. Vi skal følge med. Det er ikke længere nok for hotellerne at sætte et skilt op, hvor der står, at man kan genbruge sit håndklæde for miljøets skyld. Bæredygtighed skal tænkes ind i hele driften af hotellet, og det kommer vi til at satse benhårdt på fremover i kæden, siger han.


  Om Den Klimavenlige Charterrejse:

  • Rejsen introduceres fra start juni, og charterglade københavnere kan allerede skrive sig på venteliste.
  • Charterrejsen er en pakkeløsning med både transport, hotel og aktiviteter inkluderet. Charterbussen samler gæsterne op på Rådhuspladsen i København og transporterer dem til Residens Møen. Her vil de blive indlogeret på familievenlige værelser med eget køkken og mulighed for morgenbuffet i hotellets restaurant. Charterbussen har cykeltrailer med, så det er muligt at medbringe familiens cykler. Hele ugen vil lokale guider arrangere aktiviteter og udflugter, blandt andet yoga, stand-up paddle, nat under Møns stjernehimmel, havørredfiskeri samt kortere vandre- og cykelture.
  • Den Klimavenlige Charterrejse er et samarbejde mellem Residens Møen, SydkystDanmark og Den Grønne Port, der er en ny webportal for danske naturoplevelser.
  • Møn kom i 2017 på UNESCO's liste over biosfæreområder som Danmarks første område. Med udnævnelsen udpeger UNESCO Møns natur til at være i verdensklasse, og anerkender lokalbefolkningens forslag til at arbejde i samspil med naturen.
  • Planen er at gøre charterrejsen til en årligt tilbagevende begivenhed.

  Kontakt:

  Christian Petersen
  Indehaver, Residens Møn
  (+45) 60 52 00 85
  christian@residensmoen.dk

  Jørgen Christensen
  Direktør, Small Danish Hotels
  (+45) 21 67 44 55
  jc@smalldanishhotels.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/glem-mallorca-ny-rejseform-skal-gore-mon-til-klimavenligt-chartercentrum?releaseId=13575519