Danmark kører søvndyssende nullert hjem i Irland

Det var småt med chancer og berigende fodboldspil, da fodboldlandsholdet lørdag spillede 0-0 ude mod Irland i Nations League.

På mange måder var opgøret en direkte modsætning til sidste års medrivende målfest, da Danmark hentede en 5-1-sejr på samme bane i Dublin og tog VM-billetten.

I lørdagens tempofattige kamp var Pione Sisto og Simon Kjær tættest på at blive matchvindere, mens danskerne i store træk lukkede irernes sløve angrebsforsøg ned med en kontrolleret defensiv.

Dermed hentede Danmark yderligere et point i Nations League-gruppen, som Danmark topper med fire point for to kampe. Wales har tre point, mens Irland nu har hentet det første point. Alle hold mangler at spille to kampe.

Gruppevinderen kan få en ekstra mulighed for at hente en EM-billet via Nations League, hvis den almindelige kvalifikationsvej i 2019 kikser.

I det femte minut gav en enkelt sekvens – velsagtens kampens højdepunkt – håb om intensitet og dramatik.

En irsk spiller lagde sig ned, og Thomas Delaney havde bolden og markerede, at spillet burde stoppes. Det synes ireren Jeff Hendrick dog ikke. Han stjal bolden fra Delaney og satte i løb mod det danske mål.

Danskerne forventede fairplay og jagtede ikke ireren. Kun en elendig afslutning fra Hendrick alene med Kasper Schmeichel forhindrede Danmark i at komme tidligt bagud.

Herefter stormede næsten hele det danske hold ned mod ireren, som ikke just fik positive gloser med på vejen for hans i danskernes øjne usportslige handling. Småtumult opstod, men situationen eskalerede ikke.

Temperamenterne faldt hurtigt til ro efter episoden, og der fulgte en lang, kedelig periode uden målchancer eller godt spil. Først i halvlegens sidste syv minutter kom der lidt liv i nærheden af målene.

Irernes Shane Duffy og danskernes Mathias “Zanka” Jørgensen havde hver et nærgående forsøg efter en dødbold, og i tillægstiden kom så halvlegens mest kvalificerede afslutning.

Fra hjørnet af feltet drejede Pione Sisto bolden hele vejen over på modsatte målstolpe. Målmand Darren Randolph havde næppe nået bolden, hvis afslutningen havde siddet på den rigtige side af stolpen.

Netop Sisto var sammen med Martin Braithwaite hyret til at udfylde rummet foran irernes forsvar i Christian Eriksens fravær. Det gjorde de med blandet succes på en dag, hvor Eriksens gode overblik, afleveringer og afslutninger manglede.

I front fik Kasper Dolberg chancen fra start for første gang i sin landsholdskarriere.

Flere gange havde han det svært mod det fysisk stærke irske forsvar, men han indgik i flere gode kombinationer og var enkelte gange tæt på at slide sig fri med kloge dybdeløb.

Ud fra præstationen i sine 78 minutter på banen er han dog ikke selvskrevet til genvalg tirsdag i testkampen mod Østrig i Herning.

Anden halvleg mindede på mange måder om første. Danmark fik lov til at have bolden mest, men spillede for langsomt til at bringe irerne ud af balance.

Derfor skulle der naturligt nok en dødbold til at skabe et nærgående målforsøg. Simon Kjær steg til vejrs efter et hjørnespark i det 58. minut, men hans hovedstød blev reddet på stregen af midtbanespilleren Harry Arter.

I den anden ende var et hårdt langskud fra Cyrus Christie bedste bud på et mål.

Også Martin Braithwaite og Thomas Delaney nåede at skyde med løst krudt i kampen. Til sidst forsøgte Shane Duffy at filme sig til et straffespark, men kampen fik det fortjente udfald 0-0.