Efter flere skyderier: Københavns politi etablerer visitationszone


Visitationszonen fremgår nærmere af dette kort.

Københavns Politi opretter visitationszone i en del af politikredsen, det oplyser de fredag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Visitationszonen er gældende fra fredag den 15. juni 2017 kl. 15.00 til fredag den 30. juni 2017 kl. 15.00.
Politiet oplyser, at baggrunden for beslutningen er flere episoder, hvor der i det offentlige rum er anvendt skydevåben, med nærliggende fare for personers liv.

Skyderierne relaterer sig formentlig til en konflikt mellem grupperingen Nordvest Copenhagen og en endnu ikke oprettet gruppering med tilholdssted omkring Husum.

Formålet med indførelsen af visitationszonen er at skabe tryghed for borgerne i området ved blandt andet at sikre at personer ikke bærer eller besidder våben.

Som følge af ovenstående indføres visitationszonen, gældende fra fredag den 16. juni 2017 kl. 1500 til fredag den 30. juni kl. 1500.

Visitationszonens omfang: Kredsgrænsen mod nord fra Grønnemose Allé og så mod uret til Slotherrensvej – Sallingvej – Hillerødgade – Nordre Fasanvej – Lygten – Tagensvej - Rovsinggade – Lersø Park Allé – Tuborgvej – Emdrupvej – Grønnemose Allé

I medfør af lov om politiets virksomhed § 6 har politidirektøren i København i dag den 16. juni 2017 truffet beslutning om, at politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område.