To mænd sprang i iskold kanal for at redde en mand


GILLELEJE: En mand blev onsdag eftermiddag omkring kl. 14.30 fundet liggende i det iskolde vand i Søborg Kanal ved Kastanie Alle i Gilleleje. To personer endte med at hoppe i vandet for at hjælpe den nødstedte mand op.

En gruppe på tre unge fyre passerede tidligere stedet, og havde godt set manden i vandkanten. De havde henvendt sig, men manden havde hidset sig op og råbt af de unge som forstod situationen sådan at manden ikke ønskede hjælp og kunne klare sig selv.

De tre unge kom dog kort efter tilbage, her var nogle kvinder blevet opmærksomme på den nødstedte mand og havde slået alarm til 1-1-2, og da manden nu var blevet helt tavs i det kolde vand tog en af de unge affære.

Han smed tøjet med det samme og hoppede ned i kanalens iskolde vand for at hjælpe manden. Få øjeblikke efter kom en ansat ved Gilleleje Vandværk til stede og hoppede ligeledes direkte ned i vandet fuldt påklædt.

De to i vandet gjorde hvad de kunne for at få manden over til den anden bred, således at han kunne komme op på sikker grund. Det lykkedes først da flere overfladereddere fra Gribskov Beredskab kom frem til stedet, og i en fælles indsat fik man nu manden op på stien.

En ambulance kom til stedet kort efter, og efter behandling i ambulancen blev manden kørt til kontrol på sygehuset i Hillerød. Umiddelbart skal han ikke være kommet noget til ved den uheldige tur i Søborg Kanal.

Både Brandvæsen og politi roste på stedet den flotte indsats som var gjort på stedet, ikke mindst den ekstra indsats som de to personer havde gjort ved at hoppe i vandet til den nødstedte mand.