Mand får to års fængsel for at tage fundet pistol med hjem


  Arkivfoto


  Da en 67-årig mand i oktober fandt en automatpistol på Bornholm, valgte han at tage den med hjem og undersøge den i stedet for at ringe til politiet. Det koster ham to års fængsel for våbenbesiddelse.

  Det har Retten på Bornholm tirsdag afgjort, skriver TV 2/Bornholm.

  Af de to år er et halvt år ubetinget, og det skal dermed afsones. Det resterende halvandet års fængsel er gjort betinget af, at han udfører 250 timers samfundstjeneste.

  Pistolen fandt han på Galløkken i Rønne 5. oktober om eftermiddagen. Her lå pistolen, som var af mærket Glock, i en pistolkasse. Der var desuden to magasiner til pistolen.

  Han tog det hele med sig hjem, hvor han undersøgte pistolen nærmere og konstaterede, at den var ægte.

  Herefter lagde han pistolen tilbage i kassen og cyklede tilbage til Galløkken, hvor han lagde pistolen og magasinerne på samme sted, som han havde fundet dem.

  Den 67-årige varslede ikke selv politiet om fundet. Det gjorde i stedet hans samlever, der fem dage senere tog ud til findestedet, hentede våbnet og afleverede det til politiet.

  Manden var tiltalt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder, som har en minimumsstraf. Dømmes man efter den bestemmelse, skal man mindst idømmes to års fængsel.

  Hans forsvarer, Peter Paldan Sørensen, sagde inden retsmødet, at den 67-årige erkendte de faktiske omstændigheder.

  Men advokaten ville forsøge at få manden dømt for overtrædelse af våbenloven, der straffes mildere end bestemmelsen i straffeloven om våbenbesiddelse.

  /ritzau/