Morten Messerschmidt politianmeldt for identitetstyveri


Medlem af Europaparlamentet Rikke Karlsson (tidligere DF) har nu anmeldt Dansk Folkepartis stemmesluger Morten Messerschmidt for identitetstyveri. Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen er en udløber af Dansk Folkepartis omdiskuterede brug af midler fra den EU-støttede fond Meld.

LÆS OGSÅ: Morten Messerschmidt: EU homo-frås skal stoppes
Dokumenter fra det franske indenrigsministerium, som Ekstra Bladet fremlægger torsdag, viser, at både partifællen Jørn Dohrmann og Rikke Karlsson har været medlemmer af ledelsen i Meld.

De blev valgt på fondens generalforsamling tilbage i november 2014, hvor ingen af dem i øvrigt var til stede. Dokumenterne har Morten Messerschmidt underskrevet. I dokumenterne er Rikke Karlssons nationalitet angivet som litauer.

På Facebook skriver Rikke Karlsson:

– På baggrund af oplysningerne i dagens udgave af Ekstra Bladet har jeg her til formiddag været hos Hobro politi, hvor jeg har anmeldt Morten Messerschmidt for identitetstyveri, skriver hun og fortsætter:

LÆS OGSÅ: DF anklaget for at bruge EU-penge til valgkamp
– Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld, seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret.

Også Jørn Dohrmann siger, at han ikke vidste, at Morten Messerschmidt indsatte ham i bestyrelsen på officielle dokumenter til de franske myndigheder.

– Jeg ved med 100 procents sikkerhed, at jeg ikke har sagt ja til at sidde i Melds bestyrelse. Jeg er helt uforstående og har aldrig været til et møde i Meld.

– Jeg tror ikke på, at det er juridisk lovligt, at man bare kan indsætte folk i en bestyrelse, uden at de ved det, siger Jørn Dohrmann, der altså stadig er partifælle med Morten Messerschmidt i Europaparlamentet.

Politikommissær Preben Møller, der er leder af efterforskningen hos lokalpolitiet i Himmerland, bekræfter, at politiet i Hobro har modtaget en anmeldelse fra Rikke Karlsson.

LÆS OGSÅ: Messerschmidt: Fra kronprins til konge
Senere torsdag afgøres det, om politiet behandler sagen i Hobro eller centralt hos Nordjyllands Politi i Aalborg.

/ritzau/