Messerschmidt: Fra kronprins til konge


Mere end hver fjerde vælger stemte på Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti ved søndagens valg til Europaparlamentet.

Dermed har den allestedsnærværende Messerschmidt i en alder af 33 sørget for, at Dansk Folkeparti for første gang i partiets historie bliver landets største parti ved et landsdækkende valg.

LÆS OGSÅ: Pia og Messerschmidt på Bakken

– Jeg har nogle gange nogle vilde drømme, men så vildt har jeg ikke prøvet at drømme, lød det fra DF-kometen, da han søndag aften fejrede sejren med flæskesteg og tarteletter med sine partifæller på Christiansborg.

Det skete i et tætpakket lokale, for partiet havde ladet rygtet gå, at der klokken 22 skulle ske noget særligt. Og ganske rigtigt – med få minutter forsinkelse trådte sejrherren ind med sin kæreste, Dot Wessman, under armen for at danse en sjæler.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Valgkampen har da også i høj grad stået i Messerschmidts tegn.

På valgplakaterne under overskriften “Mere Danmark, mindre EU” nøjedes han med at bruge sit fornavn, og spidskandidaterne for de traditionelle ja-partier har flokkedes om at kunne agere modpol til den veltalende EU-parlamentariker i debatterne.

For når Messerschmidt er på, så følger både medierne og befolkningen med.

Hans politiske modstandere har samtidig haft travlt med at tegne et billede af den uddannede jurist som en mand, der markerer sig mere med populistiske og EU-kritiske overskrifter i danske medier end med konkrete politiske resultater i Bruxelles.

Men Morten Messerschmidt mener selv, at han fører klassisk oppositionspolitik og forsøger at ændre på nogle af de mange ting, der er galt med EU.

Det er dog ikke altid nemt at være en del af et politisk system, som man har så meget imod. Allerede i 2010 meldte Messerschmidt offentligt ud, at han ville vende hjem til dansk politik efter fem år. Men sidste år ombestemte han sig, så han tager en tørn mere i EU-Parlamentet.

– Jeg vil ikke lægge skjul på, at der har været perioder, hvor jeg har forbandet det langt væk. Men så har jeg arbejdet mig ud af det og på den måde genvundet glæden, lød forklaringen.

Morten Messerschmidt har fra starten af sin politiske karriere været særdeles synlig i medierne.

Inden han blev valgt til Folketinget i 2005, var han som formand for Dansk Folkepartis Ungdom også kendt i offentligheden som stifter af foreningen Kritiske Licensbetalere, der protesterede mod DR’s venstreorienterede journalistik, og som deltager i realityprogrammet Big Brother.

I 2007 var medieopmærksomheden dog ved at koste ham dyrt, da BT på forsiden beskyldte DF-politikeren for at have heilet og sunget nazistiske slagsange i restaurant Grøften i Tivoli.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Men efter kort tid på den politiske sidelinje blev Messerschmidt inviteret tilbage i varmen hos DF og renset i en retssag. I dag nævnes DF’s unge stemmesluger som en mulig kommende formandskandidat i partiet.

/ritzau/

Leveret af Nyhedsbureauet Newspaq