IS udsender ægte video med tysk øksemands løfte om angreb


Et af Islamisk Stats nyhedsmedier har offentliggjort en video med en ung mand, som mandag aften angreb togpassagerer med en økse i Tyskland.

I videoen siger den 17-årige afghaner på pashto, at han vil udføre et angreb i Tyskland. Mohammed Riyadh holder en kniv i hånden og præsenterer sig som “kalifatets soldat”.

Den unge mand siger på videoen, at soldater fra Islamisk Stat vil ramme vantro i deres hjem, deres byer og i lufthavne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand for indenrigsministeren i Bayern bekræfter over for nyhedsbureauet dpa, at videoen er autentisk.

Det var om bord på et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg i det sydlige Tyskland, at den 17-årige angreb flere passagerer med en økse og en kniv. Fire turister fra Hongkong blev alvorligt såret. Også en femte blev såret.

Det lykkedes nogle passagerer at alarmere togpersonalet, som tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke i nærheden.

Drengen blev skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at flygte.

Tirsdag morgen fortalte indenrigsministeren i delstaten Bayern, Joachim Herrmann, til det tyske medie ZDF, at efterforskere havde fundet et håndtegnet Islamisk Stat-flag på den 17-åriges værelse.

Et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte “Allahu akbar” (Gud er størst på arabisk, red.).

Ifølge myndighederne handlede han på egen hånd.

Blandt ejendelene er fundet et afskedsbrev, som drengen har skrevet til sin far. Der er også fundet en besked, hvor han opfordrer muslimer til at bevæbne sig.

/ritzau/