Politiet efterlyser 26-årig for bandedrab via Interpol


Politi på gerningsstedet i Vejle onsdag aften.


Den 26-årige mand fra Vejle, som politiet mistænker for at have stukket et 31-årigt Black Army-medlem ned, kan være rejst ud af landet.

Det tyder oplysninger, som er kommet frem under efterforskningen, på, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse. Derfor har politiet udstedt en international arrestordre på manden og efterlyst ham via Interpol.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Forud for knivstikkeriet, som fandt sted onsdag aften, mødtes offeret med tre mænd. Ifølge politiet var det ud over den 26-årige formodede drabsmand dennes 22-årige lillebror og en tredje mand. Mødet fandt sted på Vestergade i Vejle.

Klokken kvart i otte om aftenen modtog politiet anmeldelsen om knivstikkeriet. Kort efter blev manden erklæret død, og politiet indledte en drabsefterforskning.

Politiets teori er, at den mistænkte har haft en narkogæld til sit offer, som han ikke var i stand til at betale. På den formodede flugtrute fra gerningsstedet fandt politiet en skarpladt pistol. Man fandt også en kniv, som politiet formoder, er gerningsvåbnet i drabssagen.

Den 26-årige er fra Vejle og har afghansk baggrund. Han blev efterlyst af politiet torsdag. Af hensyn til efterforskningen vil politiet ikke oplyse yderligere om, hvor manden menes at befinde sig.

mg:m##v502437##LÆS OGSÅ: Efter bandedrab: Politiet sendte store styrker på gaden##a17189##

Den dræbte kom fra Odense, hvor Black Army holder til, og Fyns Politi var også i aktion efter drabet. Politiet havde mistanke om, at nogle bandemedlemmer ville tage fra Fyn til Jylland efter knivstikkeriet.

Derfor blev der sat sluser på ved Lillebæltsbroen og ved Den Gamle Lillebæltsbro. Politiet stødte på flere bandemedlemmer, som blev registreret og sendt tilbage.

iSydøstjyllands Politi skriver i pressemeddelelsen, at politiet har gjort flere tiltag for at bremse potentielle tilløb til voldelige konflikter i bandemiljøet. Hvad disse tiltag går ud på, vil politiet dog ikke oplyse, men de vil fortsætte, “så længe det skønnes nødvendigt.”

/ritzau/