Større mængde sprængstof beslaglagt på Amager


To mænd blev søndag anholdt i en større sag, hvor der blandt andet er beslaglagt 206,4 kilo sprængstof. De mange kilo sprængstof har ikke umiddelbart været i eksplosionsfare under opbevaringen, oplyser Københavns Politi.

Under en større aktion søndag fandt efterforskere fra Grænsecenter Øresund under Københavns Politi 206,4 kilo sprængstof i et skur i Sundbyerne på Amager. To mænd på 21 og 54 år blev i forbindelse med aktionen anholdt og bl.a. sigtet for besiddelse af sprængstof under særligt skærpende omstændigheder.

Ifølge Ekstra Bladet er der er tale om et 21-årigt medlem af Satudarah-støtteklubben Navajo MC og en 51-årig mand fra Amager.

”Vi har beslaglagt en historisk stor mængde sprængstof, som vi selvfølgelig er meget lettede over, ikke længere er i kriminelle hænder. Der har ikke umiddelbart været en fare for naboer til det sted, sprængstoffet blev opbevaret, men sådan noget ligger man jo ikke inde med for sjov. Det er en meget alvorlig sag,” siger leder af Grænsecenter Øresund, politiinspektør Henrik Andersen.

Det er ikke vurderingen, at der har været en umiddelbar eksplosionsfare i forbindelse med opbevaringen, men der vil altid være en potentiel risiko i forbindelse med flytning og håndtering af sprængstof i denne mængde. Dette skete dog uden problemer i går aftes.

Grænsecenter Øresund blev etableret den 1. april 2020 for at imødegå grænseoverskridende kriminalitet på tværs af netop Øresund. Den specifikke forbindelse til Sverige er det dog ikke muligt at gå nærmere ind på.

”Efterforskningen fortsætter, så jeg kan ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger Henrik Andersen.