Motorcyklist sigtet for at bringe trafikanter i fare


Der er med stor sikkerhed tale om denne video som fortsat er tilgængelig på Youtube.


Københavns Vestegns Politi har rejst sigtelse efter straffeloven mod en motorcyklist, som politiet forbinder med en kørsel på op mod 300 kilometer i timen mellem andre trafikanter på en motorvej. Politiet har beslaglagt en motorcykel, som mistænkes anvendt ved kørslen.

I begyndelsen af april dukkede en video op på internettet med optagelser fra en motorcykel, som blandt andet kører på baghjulet, flygter fra politiet og kører med op mod 300 kilometer i timen mellem andre trafikanter på en motorvej.

I sidste uge indledte Københavns Vestegns Politi en efterforskning af kørslen på videoen, som blandt andet foregår i Glostrup, og fredag blev en 26-årig mand fra Glostrup anholdt og sigtet for grove overtrædelser af færdselsloven samt straffelovens bestemmelser om at bringe andres liv og helbred i fare med mulighed for fængselsstraf:

”Videoen viser en adfærd uden omtanke for andre medborgeres sikkerhed. Når man kører omkring 300 kilometer i timen tæt mellem helt almindelige trafikanter, mener vi, straffelovens regler om at fremkalde fare for andre kommer i spil – og det har vi sigtet ham for,” siger vicepolitiinspektør Andreas Mollerup, Københavns Vestegns Politi.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at efterforskningen fortsætter, hvorefter det bliver op til anklagemyndigheden at vurdere spørgsmålet om tiltalerejsning for en domstol.

Ved anholdelsen beslaglagde efterforskerne en motorcykel, som menes anvendt ved kørslen på videoen, og inddrog den 26-åriges førerret. Hvorvidt motorcyklen skal konfiskeres og førerretten frakendes afgøres også senere.

Efterforskningen viser, at videoen er optaget en aften i august-måned 2020 og dermed før den nye strafskærpelse for vanvidskørsel, der trådte i kraft 31. marts i år.

Straffeloven
§ 252. Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.