Gymnasielærer begår selvmord efter dom for drab


Odense den 23. juni 2015


Kort efter at en 48-årig gymnasielærer fra Odense blev kendt skyldig i at dræbt 24-årige Mette Marie Tang i en baggård i Odense, har han begået selvmord.

Det skriver fyens.dk.

Manden blev onsdag i Retten i Odense dømt til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling på ubestemt tid for at have dræbt Mette Marie Tang.

Nogle få timer senere blev han fundet død på retspsykiatrisk afdeling i Middelfart. Han havde hængt sig selv.

Anders Meinert, lægefaglig direktør for Psykiatrien i Region Syddanmark, ønsker ikke at kommentere, hvordan en psykisk syg patient i psykiatriens varetægt har kunnet begå selvmord, skriver fyens.dk.

Drabet på den unge kvinde fandt sted 23. juni sidste år, da hun pludselig blev overfaldet og stukket til døde i en baggård til de ejendomme, hvor både den dømte og kvinden boede.

De to kendte imidlertid slet ikke hinanden, men den psykisk syge gymnasielærer var i gerningsøjeblikket af en anden opfattelse.

– Jeg forbandt kvinden med min chef, og at de var i ledtog med hinanden, men det var de ikke. Det mener jeg ikke længere. Hun var fuldstændig uskyldig, forklarede den 48-årige ifølge fyens.dk inden domsafsigelsen.

Den vildfarelse understøttes af en mentalundersøgelse, som ligeledes blev præsenteret i retten. Heri fastslår lægerne, at manden var sindssyg i tiden op til drabet.

Som det sker i alle straffesager, fik gymnasielæreren det sidste ord, inden sagen optages til dom.

– Jeg vil gerne undskylde og beklage den sorg, jeg har forvoldt, sagde han ifølge fyens.dk.

/ritzau/