Dansk spil blev verdens mest downloadede i 2015


Subway Surfers er produceret af den danske spilvirksomhed Kiloo.


I 2015 var det et dansk spil, som blev det mest downloadede på verdensplan.

I en rapport fra App Annie, som leverer analyser af app-markedet, blev danske Subway Surfers det mest downloadede spil, hvis man både tager udgangspunkt i Apples App Store og Google Play. Det skriver computerworld.dk.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Subway Surfers er produceret af den danske spilvirksomhed Kiloo. Ifølge Computerworld fører Kiloo en relativt anonym tilværelse i Aarhus.

Bag selskabet står de to brødre Jacob Møller og Simon Møller, der stammer fra Silkeborg. Der er omkring 100 ansatte i selskabet.

App Store og Google Play er de to største platforme, hvor man kan downloade apps.

I App Store kan man downloade apps til Appleprodukter som iPhones og iPads. I Google Play kan man downloade apps til Android, der bliver brugt til størstedelen af de smartphones og tablets, som bliver fremstillet af de resterende producenter.

Subway Surfers er et freemium-spil. Det betyder, at det er gratis at downloade. Til gengæld kan man købe forskellige ting til, når man spiller.

Selv om det blev det mest downloadede spil i analysen, var det ikke at finde blandt de ti spil, som genererede den største omsætning.

Før skat havde Kiloo et resultat på 156 millioner kroner i 2014, hvilket er 39 procent højere end i 2013. Sidste regnskabsår var dog noget sløjere med et resultat før skat på 43 millioner kroner.

/ritzau/