Dag 12 i Kirkerup-sagen: Følg retssagen her, minut for minut


I dag, onsdag den 19. juni 2024 begynder dag 12 i Kirkerup-sagen, hvor manden fra Korsør er tiltalt for flere alvorlige forbrydelser.

I sidste uge blev de sidste beviser dokumenteret for retten, ligesom de sidste vidner i sagen fik afgivet deres forklaring, og vi er derfor nået frem til proceduren.

Vi skal derfor hører anklagerens vurdering af de enkelte fremkomne beviser, og hvorfor, der ud fra dem, menes, at det er den 33-årige tiltalte, som er gerningsmanden til forholdene.

Under den sidste del af dokumentationen i sidste uge, kom det også uventet frem, hvad konklusionen på mentalærklæringen fortæller om den tiltalte. Det oplyser Sjællandske i podcasten Manden fra Korsør.

I følge denne, så er han ikke syg i gerningsøjeblikket, ligesom han heller ikke er det man kalder for psykopat og er dermed egnet til almindelig straf.

Dog har han en personlighedsforstyrrelse, som gør at han i det daglige blot virker genert og tilbageholdende, præcis som vennerne har beskrevet ham for retten.

Men konklusionen viser også et billede af en mand der er stærkt pervers, og ikke tænder på almindelig sex med kvinder, men i stedet på sadisme, ligesom han skulle være kvindehadsk.

Anklageren forklarede her, at han kun opnår tilfredsstillelse ved at udfører disse sadistiske handlinger og fantasier i virkeligheden, og han derfor er for farlig til at begå sig i samfundet.

Under hele retssagen har den tiltalte heller ikke udvist nogle følelsesmæssige udbrud, ligesom han blot sidder helt roligt og upåvirket og følger med i retten, trods der ind i mellem er tale om ret grusomme detaljer, hvor både nævninge og tilhørere har været tydeligt påvirket.

Dagens retsmøde starter vanligt kl. 9.30 og vi sidder klar i retslokale 8, et såkaldt lytterum med stor skærm, hvorfra vi vil holde jer opdateret om udviklingen i sagen i livebloggen her.