Betjent idømmes 40 dages fængsel for vold


Betjenten var tiltalt for at have placeret en fod i baghovedet på to anholdte og sparket dem begge flere gange, efter at han havde lagt dem ned på vejen. Arkivfoto

En nordjysk politibetjent er idømt 40 dages fængsel, efter at han er fundet skyldig i vold under en anholdelse i Frederikshavn i marts 2014.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Ifølge nordjyske.dk har den 37-årige betjent anket dommen på stedet.

Betjenten var tiltalt for at have placeret en fod i baghovedet på to anholdte og sparket dem begge flere gange, efter at han havde lagt dem ned på vejen.

14 vidner har været indkaldt til at afgive forklaring i sagen, og flere af dem har støttet de anholdtes forklaring om en særdeles hårdhændet anholdelse.

- Man tror jo ikke sine egne øjne. Det er ikke i orden sådan noget, sagde et af vidnerne i Retten i Hjørring onsdag.

Den tiltalte betjent har været suspenderet fra sit arbejde ved Nordjyllands Politi, siden der blev rejst tiltale sidste sommer.

Han har hele tiden nægtet sig skyldig i anklagen. Betjenten har forklaret, at stemningen var "tilspidset" og de to personer "verbalt aggressive". På et tidspunkt sprang kvinden ifølge betjenten på ham, hvorefter han slog bagud med hånden for at fjerne hende.

Den udlægning afviste kvinden.

- Jeg er en lille pige, der på det tidspunkt vejede 46 kilo. Jeg kan ikke sådan få en mand på 140 kilo til at gå væk, forklarede den spinkle kvinde i retten.

Anklageren argumenterede for en ubetinget fængselsstraf i niveauet fire måneder.

Forsvareren gik derimod efter en frifindelse af betjenten.

Retten fandt det bevist, at den tiltalte havde sparket de to anholdte, men man fandt det derimod ikke bevist, at betjenten havde trådt på dem.

Den 37-årige betjent var også tiltalt for at misbruge sin stilling i forbindelse med en række opslag i kriminal- og motorregistret. Personen, han havde slået op, var et af øjenvidnerne i sagen, som støttede de anholdtes forklaring.

Betjenten blev frifundet for dette forhold, skriver nordjyske.dk.

/ritzau/