Efterlyst svensker anholdt for eksplosionen ved Skattestyrelsen


Optagelser efter eksplosionen ved Skattestyrelsen

En person, der var efterlyst i forbindelse med eksplosionen ved Skattestyrelsen blev tirsdag aften anholdt i Københavns Lufthavn.

Det oplyser Københavns Politi onsdag morgen i en pressemeddelelse.

Eksplosionen ved skattestyrelse skete den 6. august 2019. Her var sprængstof placeret cirka 60 centimeter fra hovedindgangen ved bygningen, der ligger tæt på Nordhavn Station på Østerbro.

Det medførte ifølge politiet en omfattende efterforskning og en uge senere blev to svenske mænd sigtet for eksplosionen in absentia ved Københavns Byret. Den ene blev efterfølgende anholdt i Sverige, mens den anden – den nu fængslede 23-årige – blev internationalt efterlyst.

”Det er en meget alvorlig sag, og vi iværksatte derfor øjeblikkeligt en omfattende efterforskning, som ugen efter førte til fængslingen in absentia af de to svenske mænd. Nu er begge i vores varetægt, og vi ser derfor frem til at kunne komme endnu videre i efterforskningen, som fortsætter,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den anholdte vil blive fremstillet kl. 11 i dag i Københavns Byret, hvor anklageren vil bede om fremstilling for lukkede døre.