Kritik af Danmark for at tillade nedslagtning af grindehvaler


ADVARSEL VOLDSOMME OPTAGELSER.
Video og billeder fra Sea Shepherd.


Den årlige nedslagtning af grindehvaler er i fuld gang på Færøerne. Hvert år bliver flere hundrede grindehvaler slagtet i en blodrus af færinger. Det skaber altid en stor kritik fra dyreaktivist-grupper verden over som betegner drabene som barbarisk.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Sea Shepherd med Paul Watson i spidsen fører an i krigen mod de færøske hvalfangere.


Flere aktivister fra organisationen er blev i torsdags anholdt for at forsøge at forhindre drabene på hvalerne. Foto Sea Shepherd.

På videoen som er filmet af aktivister fra Sea Shepherd viser hvordan motorbåde driver en stor flok hvaler ind mod kysten, hvor folk så hakker dem ihjel.


Her driver motorbåde flokken af grindehvaler ind mod kysten, hvor folk er parate med hakker og knive.

Om det færøske folk udtaler Paul Watson, at de synes at være overmåde glade, næsten berusede, over spændingen ved slagtningen.« Han hævder samtidig, at Danmark bærer en stor del af ansvaret for, at færingerne kan fortsætte grindedrabene, skriver politiko.dk

– Trods det forhold, at det er ulovligt at dræbe hvaler i henhold til EU-lovgivning, har den danske regering bakket op om mordene,« skriver Paul Watson på sin Facebook-profil.

Danmark har to krigsskibe udstationeret på Færøerne for bla. at beskytte hvalfangsten mod dyreaktivister.

Flere politikere har udtalt at nedslagtningen af grindehvaler er en del af en gammel færøsk kultur og de selv skal have lov til at bestemme.

Men Paul Watson giver ikke meget for argumentet om, at det færøske folk blot holder en gammel tradition i live.

– Denne »tradition« benytter traditionelle værktøjer så som motoriserede både, hydrauliske spil, radioer, sonarer og krigsskibe. Det er en perversion af en kultur, hvor hvalerne engang blev dræbt af nødvendighed af mennesker i nød. Nu bliver de slagtet for morskabens skyld, skriver Paul Watson på Facebook.

Læs mere hos Sea Shepherd. Klik her


Foto fra Sea Shepherd.

Foto Sea Shepherd.

Foto Sea Shepherd.