Store vandmasser bryder dæmning i Texas


Amerikansk politi har evakueret beboere i området omkring en stor dæmning sydvest for Dallas i delstaten Texas, hvor oversvømmelser flere steder har forvandlet hele boligkvarterer til søer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Den store dæmning er ved at bukke under for enorme vandmasser, hvilket frygtes at udløse en flodbølge mod et mindre beboelsesområde syd for Dallas.

Det rapporterer kanalen KRLD, som er knyttet til det landsdækkende netværk CBS, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Vandet lægger pres på Padera-dæmningen, og politiet har bedt 25 familier nær dæmningen om at forlade deres hjem, mens kvægejere er blevet opfordret til at flytte deres dyr til højere beliggende enge.

En motorvej i området, highway 287, er lukket af frygt for vandmassernes mulige komme, skriver Fox News.

En antal indbyggere savnes stadig i de egne af Texas, som er ramt af de voldsomme oversvømmelser, der kom i kølvandet på en kraftig storm.

Myndighederne forventer, at flere af de savnede vil blive fundet omkommet.

De rekordstore oversvømmelser har ødelagt hundredvis af huse, skyllet broer væk og blokeret veje, så tusinder af bilister ikke kan komme fra området.

– Lige nu er mange af vores naboer under vand, siger Michael Walter, der er talsmand for katastrofeberedskabet i Houston, til tv-stationen NBC.

Meteorologer advarer onsdag om, at Houston kan blive ramt af yderligere oversvømmelser. Byen er USA’s fjerdestørste målt i antal indbyggere.

Mandag faldt der 28 centimeter regn i Houston, mens dele af Austin har fået omkring 18 centimeter nedbør.

I begge byer er helikoptere sat ind for at bringe beboerne i de værst ramte områder i sikkerhed.

/ritzau/Reuters