Brandbil i ulykke: Den var stjålet af elev fra Falck


Brandbilen er formentlig totalskadet, blandt andet er hele førerhuset skævt og selv batteriet i lastbilen er ødelagt.


Ifølge Nordsjællands Politi var tyven bag rattet af den stjålne brandbil iført en trøje fra Falck, og flere kilder oplyser, at den 19-årige biltyv bag rattet er identisk med en elev hos Falck.

Like localeyes.dk på Facebook

Gerningsmændene til tyveriet af en brandbil hos Egedal Brandvæsen er identificeret som en 15-årig dreng, en 16-årig dreng og en 19-årig mand – alle fra Ølstykke i Nordsjælland.

Ifølge flere kilder er den 19-årige mand, som Nordsjællands politi oplyser kørte brandbilen, identisk med en ansat / elev hos Falck – det er dog ikke noget som Falck kan eller vil bekræfte.

– Vi anser det for at være en politisag, og derfor er det Nordsjællands Politi som skal udtale sig om sagen, siger kommunikationsmedarbejder Jeppe Ilkjær, Falck, til localeyes.dk.


Den påkørte Chevrolet blev kastet gennem krydset, men utroligt nok slap de to i bilen uden livstruende skader.

Kommunikationsmedarbejderen ønsker således ikke at bekræfte om den 19-årige mand har haft et ansættelsesforhold hos Falck, eller om Falck på anden vis kender til den 19-årige mand.

Flere kilder fastholder dog, at den 19-årige mand arbejdede hos Falck, og det formentlig var årsagen til at han var iført en Falck trøje ved tyveriet af brandbilen anden pinsedag.

Byge af sigtelser mod biltyve og stort erstatninsansvar
Nordsjællands Politi har sigtet de tre unge for en stribe af overtrædelser, og udover den åbenlyse sigtelse for tyveri af brandbilen er de sigtet for uberettiget brug af udrykningssignaler, flere overtrædelser af færdselsloven, for at flygte fra et trafikuheld og undlade at hjælpe personer i nød.

De tre unge kan formentlig også se frem til et større erstatningskrav fra både Falck for den smadrede brandbil og fra den påkørte bilists forsikringsselskab.

Nordsjællands Politi hører meget gerne fra vidner, der har set de tre unges kørsel i brandbilen og som fx har set dem køre overfor rødt eller lignende.