Linse om Viborg-mappen: Havde det været min datter havde de fået tæsk


Arkivfoto

Linse Kessler lægger ikke fingrene imellem, når talen falder på den berygtede Viborg-mappe, et digitalt billedarkiv med nøgenbilleder af skolepiger fra Viborg.

Like localeyes.dk på Facebook

- Dem, der lægger billederne ud, skulle have nogle tæsk. Det er simpelthen så tarveligt. Hvis det havde været min datter på 13 år, som lå i mappen, havde jeg maltrakteret dem. Det kan jeg godt sige dig, fortæller Linse med alvorlig stemme til mx.dk

Det hele startede med en samling af nøgenbilleder på et usb-stik, som man kunne købe for 50 kroner. Nu er den online og vokset til at hundredvis af intime billeder. Pigerne er på mange af billederne letgenkendelige eller også er deres navne tilføjet billederne.

LÆS OGSÅ: Nøgen-chok: Digital mappe med nøgne Viborg-piger i omløb
LÆS OGSÅ: Viborg-mappen: Politiet har opgivet at finde bagmændene
– På billederne i Viborg-mappen har de unge piger typisk stået foran et spejl iført undertøj eller helt nøgne i en udfordrende stilling. De har jo taget de her billeder, fordi de godt ville se lækre ud over for nogle, men det har aldrig været meningen, at det skulle offentliggøres, siger politiassistent Erik Hykkelberg fra Midt- og Vestjyllands Politi til dr.dk.

Det vides ikke, hvem de oprindelige bagmænd bag Viborg-mappen er, og politiet har opgivet at finde dem.

LÆS OGSÅ: Snapchat: Teenagere deler egne pornobilleder – nu er titusindvis lækket
LÆS OGSÅ: Ulovligt at opsøge Snapchat-hackede billeder